Setari Cookie-uri

Frumusete prin nutritie

Nutritia joaca un rol esential in frumusetea pielii si corpului, asa ca trebuie sa tii cont de cateva alimente ce vor da un tonus sanatos tenului si podoabei tale capilare. Incearca sa incorporezi in dieta ta zilnica si nutrientii necesari frumusetii tale, nu numai alimente dietetice. Hrana dietetica este lipsita de grasimi, iar organismul are nevoie si de o cantitate mica de lipide pentru a functiona corect si pentru a asimila substantele nutritive din fructe, legume si lactate. De exemplu, morcovii pot fi asimilati in intregime de organism numai cu ajutorul grasimilor, iar aceste legume sunt recomandate de catre specialistii nutritionisti daca vrei sa ai o piele frumoasa, asa cum vei vedea mai jos.

Migdalele

Migdalele au rolul de a proteja pielea, intrucat contin o cantitate substantiala de vitamina E. Daca vei manca 10 migdale pe zi, ca gustare intre mese sau amestecate in salate sau muesli, vei ingera, pe langa cantitatea zilnica recomandata de vitamina E, si grasimi monosaturate (cele mai sanatoase), potasiu, calciu si fier. De asemenea, migdalele sunt recomandate si in curele de slabire, datorita faptului ca dau rapid senzatia de stomac plin. Daca nu iti plac migdalele ca atare, le poti lasa la inmuiat in apa peste noapte, iar dimineata le vei manca pe stomacul gol sau in muesli, alaturi de alte fructe uscate.

Fructul kiwi

Chiar daca credinta populara este ca portocalele sunt fructele de pe piata cu cel mai mare continut de vitamina C, adevarul este ca fructele kiwi au 98 de mg de vitamina C/100 g, in timp de portocalele au doar 53 de mg/100 g. Foarte indicat si in diete, datorita numarului scazut de calorii, fructul kiwi iti ajuta organismul sa produca o substanta numita colagen, foarte importanta in lupta impotriva imbatranirii premature. De asemenea, proprietatile puternic antioxidante fac din fructul kiwi un aliat important in protectia pielii impotriva agresiunilor mediului inconjurator, precum poluarea sau schimbarile bruste de temperatura.

Bineinteles, o nutritie sanatoasa si echilibrata, in care incorporezi toate vitaminele si mineralele esentiale, va duce in timp la remedierea problemelor pe care multe femei le au, precum caderea parului in exces, unghiile casante sau pielea deshidratata. Rutina zilnica de ingrijire joaca un rol major in frumusetea ta, insa trebuie sa tii cont si de aceste alimente-minune prezentate mai sus pentru a te bucura de o piele cu adevarat stralucitoare! In plus, ar trebui sa eviti dietele drastice, bazate pe lichide sau doar un singur aliment si sa adopti un stil de viata sanatos, ce se va reflecta pozitiv in aspectul pielii tale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.