Setari Cookie-uri

7 ingrediente: Reteta ezoterica pentru o vara Zen

Curentul Zen nu reprezinta doar o moda impusa de vedete, ci este mai degraba o practica pentru relaxare si meditatie. Zenul a aparut inca din Evul Mediu si a fost raspandit in lumea intreaga datorita beneficiilor acestuia.

Esecul reprezinta doar un obstacol si, doar pentru ca se afla in calea ta, nu inseamna ca trebuie sa iti termini calatoria.

4. Crede in ceva mai mare decat tine

Indrazneste sa crezi in tine si sa aspiri la mai mult. In plus, asigura-te ca exista o putere mai mare decat tine pe care sa o respecti (Dumnezeu, Univers sau diverse religii). Singura putere in aceasta lume care are limite este puterea unui om egoist.

In momentul in care crezi doar in tine si nu ai ceva la care sa aspiri, ajungi sa faci loc egoismului si orgoliului in viata ta. Acestea duc doar la lucruri negative si la stari precum invidie, gelozie sau goliciune interioara. Adevarata viata este cea in care realizarile de pe plan material fac loc planului personal si spiritualitatii.

5. Meditatie prin gatit


Activitatile casnice precum curatenia si gatitul pot reprezenta momente importante de meditatie deoarece te ajuta sa iti eliberezi mintea de energia negativa si sa iti relaxezi corpul. Daca pana acum gatitul era doar o treaba plictisitoare si dificila, invata sa o trasformi intr-o indeletnicire placuta si utila.

Asculta muzica relaxanta si invata sa iti controlezi mintea, concentrandu-te doar pe lucruri care necesita importanta si atentie din partea ta.

6. Mananca sanatos

Starea de dispozitie este elementul de legatura dintre organism si creier. Pentru a te afla in echilibru, trebuie sa iti stabilesti ore fixe pentru masa si, cel mai important sa mananci sanatos. Consuma cat mai multe cereale integrale precum orez, ovaz, porumb, secara, mei. Acestea au rolul de a te binedispune datorita glucidelor care se absorb lent. In plus, ele regleaza secretia pancreatica de insulin, detoxifica intestinal gros si combat anemia.

In cultura Zen sunt interzise fructele si legumele in afara sezonului lor, alimentele procesate, colorate artificial, indulcite sau importate din tari indepartate (este clar ca acele produse nu mai sunt proaspete), ceaiul negru sau faina de grau.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.