(P)Quiz: Cum iti mentii starea mentala la cote maxime?

Kudika
29 Octombrie 2009

S-a terminat vacanta si ai revenit la serviciu. Te asteapta o perioada aglomerata plina de examene, proiecte sau alte activitati obositoare. De aceea, ai nevoie de toata energia necesara pentru a fi mereu in forma si a face fata solicitarilor.

S-a terminat vacanta si ai revenit la serviciu. Te asteapta o perioada aglomerata plina de examene, proiecte sau alte activitati obositoare. De aceea, ai nevoie de toata energia necesara pentru a fi mereu in forma si a face fata solicitarilor.

Hai sa ne asezam la o cana de cafea NESCAFĖ si sa povestim mai multe inainte de a te apuca de treaba.

Cafeaua solubila bauta in fiecare dimineata te ajuta in toate activitatile de peste zi. Cafeaua intensifica capacitatea de concentrare, alunga oboseala si favorizeaza memoria, iar cafeina prezenta in cafea mareste viteza de procesare a informatiilor.

In cateva cuvinte, am rezumat toate efectele pe care cafeaua le are asupra performantei tale mentale. Sa le luam pe rand.

Cafeaua permite concentrarea asupra unei activitati mentale importante, mai ales in momentele in care mai multe lucruri te solicita concomitent. Astfel, vei retine mult mai usor informatiile semnificative. Daca incepi sa iti pierzi atentia, inseamna ca este momentul potrivit pentru o cana de cafea NESCAFĖ. Conform cercetatorilor, orice gen de informatie poate fi mai bine inteleasa dupa ce am savurat o cana de cafea.

Ti-e teama ca nu vei face fata perioadei aglomerate care se anunta? Cafeaua solubila este aliatul tau si in acest caz, fiind un adevarat stimulent care iti ofera energia necesara pentru activitatile mentale solicitante. Cafeina este cea care te face mai alerta si stimuleaza timpul de reactie sau acuitatea.

Fie ca este vorba de un examen pentru care ai foarte multe informatii de retinut sau un proiect la care lucrezi intens, cafeaua iti va fi de ajutor. Studiile au demonstrat ca un consum regulat de cafea determina combaterea oboselii pentru persoanele care incep sa aiba reactii mai lente, mai ales daca muncesc pe parcursul noptii. Doua cani de cafea NESCAFÉ, continand 200 de miligrame de cafeina, pot reduce in mod semnificativ tendinta de a adormi si vor creste concentrarea. Efectul de vitalizare dureaza de la aproximativ 5 ore pana la 7 ore.

Daca ti se intampla sa uiti unele lucruri marunte sau chiar detalii mai importante, avem un sfat pentru tine. Memoria de scurta durata poate fi influentata in mod benefic de cafeina, mai ales in momentele in care esti nevoita sa retii mai multe informatii in acelasi timp. Vei reusi sa retii toate acele mici detalii asupra carora ne este destul de dificil sa ne concentram.