S-a terminat vacanta si ai revenit la serviciu. Te asteapta o perioada aglomerata plina de examene, proiecte sau alte activitati obositoare. De aceea, ai nevoie de toata energia necesara pentru a fi mereu in forma si a face fata solicitarilor.

In cateva cuvinte, am rezumat toate efectele pe care cafeaua le are asupra performantei tale mentale. Sa le luam pe rand.

Cafeaua permite concentrarea asupra unei activitati mentale importante, mai ales in momentele in care mai multe lucruri te solicita concomitent. Astfel, vei retine mult mai usor informatiile semnificative. Daca incepi sa iti pierzi atentia, inseamna ca este momentul potrivit pentru o cana de cafea NESCAFĖ. Conform cercetatorilor, orice gen de informatie poate fi mai bine inteleasa dupa ce am savurat o cana de cafea.

Ti-e teama ca nu vei face fata perioadei aglomerate care se anunta? Cafeaua solubila este aliatul tau si in acest caz, fiind un adevarat stimulent care iti ofera energia necesara pentru activitatile mentale solicitante. Cafeina este cea care te face mai alerta si stimuleaza timpul de reactie sau acuitatea.

Fie ca este vorba de un examen pentru care ai foarte multe informatii de retinut sau un proiect la care lucrezi intens, cafeaua iti va fi de ajutor. Studiile au demonstrat ca un consum regulat de cafea determina combaterea oboselii pentru persoanele care incep sa aiba reactii mai lente, mai ales daca muncesc pe parcursul noptii. Doua cani de cafea NESCAFÉ, continand 200 de miligrame de cafeina, pot reduce in mod semnificativ tendinta de a adormi si vor creste concentrarea. Efectul de vitalizare dureaza de la aproximativ 5 ore pana la 7 ore.

Daca ti se intampla sa uiti unele lucruri marunte sau chiar detalii mai importante, avem un sfat pentru tine. Memoria de scurta durata poate fi influentata in mod benefic de cafeina, mai ales in momentele in care esti nevoita sa retii mai multe informatii in acelasi timp. Vei reusi sa retii toate acele mici detalii asupra carora ne este destul de dificil sa ne concentram.

In plus, o cafea bauta inainte de a pleca la un drum lung este ideala, pentru ca te va tine treaza la volan mai mult timp.

Asa ca nu uita sa bei o cana de cafea NESCAFÉ inainte de a te antrena in activitati solicitante, pentru ca in mod sigur rezultatele vor fi excelente. Dupa o pauza de cafea, mintea ta este alerta si toate simturile sunt mai ascutite.

Spune-ne mai multe despre modalitatile la care recurgi tu pentru a fi intr-o forma mentala buna in orice situatie! Te asteptam pe www.miciobiceiurisanatoase.ro pentru a ne impartasi sfaturile tale sau pentru a ne adresa intrebari.

Referinte

1. Warburton, D.M. (1995) Effects of caffeine on cognition and mood without caffeine abstinence. Psychopharmacology 119: 66-70
2. Van Boxtel, M. P. J. and Jolles, J. (1999) Habitual coffee consumption and information processing efficiency. Proceedings of the 18th ASIC Colloquium. Helsinki (Finland).
3. Smith, A.P.et al. (1992) Effects of breakfast and caffeine on performance and mood in the late morning and after lunch. Neuropsychobiology 26: 198-204
4. Jarvis M. (1993) Does caffeine intake enhance absolute levels of cognitive performance? Psychopharmacology 110: 45-52

  • Kudika

    Bianca Patrichi a fost eliminată de la Survivor! Regretele...

  • Maria Crisan

    Holy Molly face magie pe ringul de dans cu piesa Favorite Song

  • Kudika

    Feli lansează 'Ne iubim', un vals cu iubirea până la sfârșitul vieții

  • Kudika

    Aplicația EXTASY: Românii merg până la 50 de km distanță față de...

  • Kudika

    elmiplant revoluționează îngrijirea tenului cu noua gamă Hydro X Cell

  • Kudika

    Colorare fara par deteriorat? Acum este posibil cu tehnologia...