Setari Cookie-uri

10+ 1 must know in sanatate

Cultura populara e plina de invataturi pentru toata lumea ce ating cam orice ne-ar trece prin cap. Iar cum chestiunile legate de sanatate constituie o parte majora a vietii noastre, acestea nu puteau scapa de domeniul speculatiei. Unele dintre povestirile care circula au un sambure de adevar in ele in timp ce altele nu sunt decat concluzii gresite. V-am pregatit in paginile ce urmeaza adevarul ce se ascunde in spatele unor povestiri referitoare la sanatatea noastra pe care le auzim cu usurinta de la cei din jur, indiferent de pregatirea lor profesionala.

6. Suplimentele de vitamine te ajuta sa ai o viata lunga: FALS

Multa lume recurge la suplimente de vitamine in speranta ca acestea le vor prelungi durata de viata. Totusi un studiu facut anul trecut concluziona ca vitaminele- antioxidanti precum A, C si E nu lungesc durata de viata, ba chiar mai mult, ar putea duce la moarte prematura. Expertii recomanda ca suplimentele sa fie luate numai la sfatul medicului atunci cand organismul are astfel de carente.



7. Blaturile de masa si dulap din granit contin radon (substanta radioactiva): PARTIAL ADEVARAT

Radonul este un gaz radioactiv ce se produce in mod natural in mediul inconjurator prin dezintegrarea uraniului ce se gaseste in roci si sol. Organizatia Mondiala a Sanatatii (WHO) catalogheaza radonul drept a doua mare cauza de aparitie a cancerului pulmonar (dupa fumat).

Conform Prof. Dr. Daniel J. Steck, profesor de fizica in cadrul Universitatii ”St. John” din Collegeville Minnesota, granitul emite radon. Prof. Dr. Steck, care la momentul actual e implicat intr-un studiu din cadrul Minnesota Radon Project ce urmareste sa identifice efectelor blaturilor din granit, mai adauga insa ca aceste blaturi de masa si dulap din granit, preferate pentru utilarea bucatariilor, emit un nivel foarte scazut de radon astfel incat riscul la care se supun proprietarii este mic.

8. Ciocolata contribuie la aparitia acneei: FALS

Avem o veste buna pentru dependentii de ciocolata: aceasta nu are nimic de-a face cu acneea. Expertii in ingrijirea pielii sustin ca aparitia acneei nu e legata de mancarea pe care o consumam, fie ca vorbim de ciocolata, cartofi prajiti, sucuri, dulciuri sau pizza. Aceasta apare ca urmare a combinatiei dintre acumularea de celule moarte in porii pielii si productia excesiva de sebum datorita hormonilor. Astfel se explica de ce adolescentii sunt cei mai afectati de acnee dar si de ce stresul duce la o intensificare a afectiunii.

9. Zaharul duce la hiperactivitate in cazul copiilor: FALS
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.