Setari Cookie-uri

10 Modalitati de Imbunatatire a Starii de Spirit

Fiecare dintre noi simte mai devreme sau mai tarziu ca nu vrea sa se mai dea jos din pat dimineata si ca viata nu e intodeauna ceva frumos, care sa iti puna un zambet pe buze. Realitatile existentei zilnice sunt, de cele mai multe ori, dure, pline de provocari si de esecuri. Iar daca la inceput acceptam provocarile cu bratele deschise, bucuroase sa experimentam viata cu tot ce aduce ea, cu cat trece timpul rabdarea noastra pare sa ajunga la limite si tot ce ne trece prin cap e ca ne-am saturat de tot.

7. Daca o sarcina dureaza mai putin de 5 minute atunci nu o lasa pe altadata. Fie ca vorbim despre spalat vase, adunat niste haine imprastiate sau reorganizat biroul, toate aceste sarcini mici tind sa se adune si sa iti incurce programul normal de lucru stresandu-te si mai tare. Chiar daca simti ca nu ai chef de ele, e intotdeauna mai bine sa le faci pe loc decat sa le lasi sa se adune. Aceasta este o solutia pentru detensionare si imbunatatire a starii de spirit ce ne-o da David Allen, autorul cartii ”Cum sa faci lucrurile: Arta productivitatii fara stres” .

8. Nu iti irosi energia cu barfe, invidie, ganduri negative, probleme din trecut sau lucruri pe care nu le poti controla. Toate acestea iti manaca energia si te deprima. Investeste-ti energia in momentele bune din prezent. In aceasta categorie se mai incadreaza si urmatorul sfat: incearca sa faci intotdeauna ceea ce trebuie. Atunci cand nu esti hotarata daca e mai bine sa faci ceea ce e corect sau ceea ce te avantajeaza, e mai bine sa alegi prima varianta; vei scapa astfel de mustrarile de constiinta si vei fi inundata de sentimente de mandrie si apreciere a propriei persoane.

9. Mananca alimente bogate in acizi grasi omega-3 macar de doua ori pe saptamana. In aceasta categorie se incadreaza fructele de mare, peste, nuci, dovleac, seminte de susan etc. Un studiu danez arata ca oamenii care au o dieta bogata in acizi grasi omega-3 sunt mai putin predispusi la depresie iar un studiu britanic ne informeaza ca femeile insarcinate care nu mananca peste au o rata a depresiei de doua ori mai mare decat acelea care manaca peste zilnic.

10. Intalneste-te macar o data pe saptamana cu un prieten apropiat si nu te sfii sa ii spui tot ce ai pe suflet. Astfel de intalniri functioneaza pentru ambele parti ca un fel de confesiune in urma careia persoanele se calmeaza si se simt ca si cum ar fi scapat de o povara.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.