Setari Cookie-uri

10 Modalitati de Imbunatatire a Starii de Spirit

Fiecare dintre noi simte mai devreme sau mai tarziu ca nu vrea sa se mai dea jos din pat dimineata si ca viata nu e intodeauna ceva frumos, care sa iti puna un zambet pe buze. Realitatile existentei zilnice sunt, de cele mai multe ori, dure, pline de provocari si de esecuri. Iar daca la inceput acceptam provocarile cu bratele deschise, bucuroase sa experimentam viata cu tot ce aduce ea, cu cat trece timpul rabdarea noastra pare sa ajunga la limite si tot ce ne trece prin cap e ca ne-am saturat de tot.

2. Fa o plimbare zilnica de 30 de minute timp in care nu uita sa zambesti. Vei fi uimita sa vezi ca oamenii iti zambesc inapoi si parca viata e un pic mai frumoasa. Bineinteles ca e posibil sa fie si oameni care te vor considera sarita de pe fix. Dar daca te simti mai bine chiar conteaza?

O data cu venirea anotimpului rece oamenii sunt mai tristi si mai depresivi si datorita faptului ca nu primesc indeajuns de multa lumina naturala. Pe timp de iarna expertii te mai sfatuiesc sa imparti cele 30 de minute in 3 plimbari scurte de 10 minute. Se pare ca frigul are efecte energizante asupra organismului.

3. Stai pentru 10 minute in liniste singura intr-o camera. Rezerva-ti in fiecare zi aceste cateva momente in care sa nu faci nimic si sa nu te gandesti la nimic. Aseaza-te pe pat sau intr-un fotoliu, indeparteaza orice sursa de zgomot (televizor, radio, computer, telefon) si goleste-ti mintea de ganduri concentrandu-te asupra respiratiei profunde.

4. Loveste ceva
(atentie! nu pe cineva). Fie ca vorbim de tobe sau de un sac de box, efectul e garantat. Nu trebuie sa fii expert ca sa faci asta; scopul nu este performanta ci relaxarea. Expertii banuiesc ca astfel de activitati ce impun lovituri frenetice (pentru cei neexperimentati) ajuta organismul sa se relaxeze. Acestia dau ca exemplul cazul unei companii ce le-a asigurat angajatilor sai un curs de batut la tobe in cadrul unui weekend de relaxare. Angajatii au fost mai putin stresati decat de obicei in urmatoarea luna si jumatate.

5. Petrece timp cu persoane peste 70 de ani si sub 6 ani. Batranii si copii au un mod aparte de a te face sa te simti mai bine. Daca nu ai acasa un copil sau un batran atunci te poti oferi voluntar la un orfelinat sau la un azil de batrani sau ii poti cauta prin prieteni. In felul acesta vei putea incerca si urmatoare solutie terapeutica: incearca sa faci in fiecare zi trei oameni sa zambeasca si te vei simti si tu mai bine.

6. Iesi din rutina pentru o zi.
De multe ori simpla rutina zilnica e cea care ne face sa fim tristi si iritati. Incearca sa iti iei o zi libera de la munca si sa faci ceva ce iti place, dar in aer liber. Iti place sa faci poze? Atunci ia-ti aparatul foto, imbraca-te in niste haine care nu sunt stilul tau si porneste la picior prin oras. Daca iti plac activitatile fizice atunci incearca o zi de sport precum mers pe biclicleta, inot sau chiar un curs de alpinism. Dupa o zi de activitate intensa vei fi epuizata fizic insa mai binedispusa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.