Setari Cookie-uri

Somn usor! Cum?

Oboseala, nervi, ore lungi din noapte pierdute uitandu-ne pe pereti, durere de cap, ochi obositi intr-un cuvant insomnie. Aceasta problema apare ca raspuns la stresul acumulat in timpul zilei sau din cauza unor probleme (psihice, medicale, de munca).

Exista o companie (www.LowBlueLights.com ) care realizeaza filtre pentru culoarea albastra. Acest tip de filtru este din sticla portocalie si, pe langa faptul ca reduce lumina albastra, iti si protejeaza ochii in timpul pe care tu il petreci in fata calculatorului.

Tot ce trebuie sa faci pentru a-l aplica este sa il lipesti pe monitor (poate fi folosit pentru orice calculator sau laptop).

Pe langa filtru, poti cumpara si ochelari special conceputi pentru calculator sau becuri de culoare rosie pe care le poti folosi pentru citit.

2. Lumineaza-te dis de dimineata

Dupa o noapte linistita, lumina soarelui de dimineata ne va ajuta sa va treziti odihniti. Insa atunci cand nu este lumina trebuie sa facem. Iata cateva metode propuse de Freedman :

a) Ceasul desteptator cu “rasarit incorporat”

Cat de frumos este sa te trezeasca lumina unui rasarit de soare. Cum acest lucru nu este tot timpul posibil, a fost inventat un ceas ce contine o lumina care incearca sa imite un rasarit natural. Lumina creste in intensitate putin cate putin, iar tu vei reusi sa te trezesti inaintea alarmei. Ceasul poate fi cumparat de pe www.amazon.com .

b) Trezeste-te cand esti odihnit

Printre numeroasele aplicatii pentru iPhone se gaseste si un program pentru persoanele care sufera de insomnie. Acesta aplicatie se numeste Sleep Cycle alarm clock si costa doar 0,99 de dolari.
Alarma foloseste accelerometrul telefonului pentru a gasi momentul ideal in care trebuie sa te trezeasca.

c) Ajuta-ti corpul sa se trezeasca

Este dificil sa ne ridicam din pat, mai ales daca am avut o noapte in care nu prea ne-am odihnit. De aceea este important ca in fiecare dimineata sa lasam soarele sa ne trezeasca. Asadar, imediat dupa ce te-ai trezit, trage draperiile si lasa razele diminetii sa patrunda in casa.

Ca alternativa, poti folosi lampa fluorescenta Nature Bright PER3 Deluxe Light Therapy Lamp sau becul portabil Litebook Elite Hand-Held Light Therapy Devic. Ambele produse pot fi cumparate de pe www.amazon.com .

Preturi aproximative:

1) F.lux – gratis;
2) Filtrul pentru monitor Blue Light Filter – 30 $;
3) Alarma Sunrise – 120 $;
4) Programul de la Apple – 30 $;
5) Lampa Bright overhanging light – 130 $;
6) Becul Light notebook – 180 $.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.