Setari Cookie-uri

4 minerale esentiale pentru sistemul imunitar

O alimentatie variata este cea care ne ajuta sa ne asiguram aportul zilnic de minerale.

Prin numeroasele functii pe care le au in organism, mineralele sunt elemente importante, in lipsa carora apar diverse boli. Si excesul lor este periculos, asa ca nu te grabi sa iei suplimente; este posibil sa nu ai cu adevarat nevoie de ele. O alimentatie variata este cea care ne ajuta sa ne asiguram aportul zilnic de minerale.

SILICIUL, necesar pentru oase si par

Un mineral mai putin studiat este siliciul, cercetari despre importanta lui pentru sanatate aparand abia dupa anii 1970. Acest mineral este necesar pentru absorbtia calciului si a fosforului si pentru mentinerea structurii scheletului. De asemenea, este important pentru unghii, par si piele, fiind implicat in formarea colagenului.

Sustine sistemul imunitar si previne imbatranirea tesuturilor. Un aport de 20-30 mg de siliciu pe zi este suficient pentru adulti. Siliciul este prezent in mere, alune, nuci, varza, morcovi, ceapa, castraveti, fasole.

Citește și:

CUPRUL stimulează imunitatea

Un alt oligoelement important pentru mentinerea sanatatii este cuprul, de care avem nevoie in cantitate mica (2-4 mg) zilnic.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.