Setari Cookie-uri

De ce sa mananci zilnic cereale integrale

Motive foarte bune pentru care merita sa incluzi in dieta cereale integrale

Bogate in fibre si proteine, cerealele integrale, nerafinate sunt excelente pentru obtinerea unei siluete de invidiat si pastrarea ei in timp, dar si pentru o digestie usoara si mentinerea satietatii.

Iti dau energie

Cerealele sunt si o sursa de carbohidrati sau glucide, care te ajuta sa ai mai multa energie, de-a lungul zilei. Creierul, sistemul nervos si organele vitale au nevoie de glucide. Necesarul zilnic difera de la o persoana la alta, in functie de varsta, greutate, gradul de activitate fizica depusa, dar se incadreaza intre 100 si 300 de grame.

Mentin starea de satietate

Un motiv pentru care merita sa incluzi in dieta cereale integrale este acela ca au in compozitie fibre. Ai nevoie de aproximativ 35 de grame de fibre pe zi, iar cerealele contin atat unele solubile, cat si insolubile. Ovazul, bulgurul, orzul se digera treptat, alunga pofta de mancare exagerata si tentatia de a alege un desert periculos pentru silueta. Acoperindu-ti necesarul zilnic de fibre, reduci nivelul de colesterol rau, iti normalizezi glicemia si te protejezi de cancerul de colon.

Citește și:

Contin amidon rezistent

Cerealele integrale au in compozitie o substanta valoroasa pentru buna functionare a sistemului digestiv si pentru topirea grasimii abdominale: amidonul rezistent.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Flaffy, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.