Setari Cookie-uri

3 Sfaturi simple pentru a reduce stresul si a scapa de anxietate rapid

Din pacate foarte putine persoane stiu ca schimbarile mici pot contribui de fapt la depasirea acestor situatii dificile si la facilitatea abordarii provocarilor.

Anxietatea este o afectiune si tot mai multe persoane de toate varstele se confrunta cu aceasta provocare de a isi accepta temerile necunoscute si de a continua sa isi traiasca propria viata.

Anxietatea este o problema care adesea necesita interventii medicale si schimbari in stilul de viata pentru a obtine un echilibru intre pierderi si reusite, intre tristete si bucurie.

Din pacate foarte putine persoane stiu ca schimbarile mici pot contribui de fapt la depasirea acestor situatii dificile si la facilitatea abordarii provocarilor. Iata cateva sfaturi importante pe care le-am gasit pe lifehack si care pot ajuta in momentele dificile:

1. Finalizeaza lista de activitati

Stresul si anxietatea apar adesea atunci cand nu reusim sa realizam ceea ce planificam. Presiunea exercitata la munca, angajamentele familiale, presiunea sociala si viata, in general, adauga numeroase taskuri pe listele noastre, taskuri pe care incercam sa le finalizam pana la finalul zilei.

Citește și:

Cand nu reusim sa le rezolvam pe toate devenim mult mai stresati.

Ce este de facut: este important sa incerci sa limitezi lista la 4 sau 5 taskuri importante de care sa te ocupi in ziua respectiva. Astfel, nu doar ca vei scapa de stres si de anxietate, insa te vei simti si mai fericit deoarece vei avea timp si pentru tine.

Nu te grabi cu taskurile, fa-ti timp pentru a le rezolva cu rabdare.

2. Accepta ca nimeni nu este perfect

Exista intotdeauna un decalaj intre cine vrem sa fim si ceea ce suntem acum. Acest decalaj intre sinele nostru ideal si sinele nostru actual poate crea stres si duce la anxietate.

Ce este de facut: Invata sa accepti lucrurile asa cum sunt. Accepta-ti greselile deoarece din ele inveti. Accepta-ti defectele deoarece te fac unica. Accepta-te pe tine pentru ca esti asa cum trebuie sa fii.

3. Bucura-te la micile victorii

Vrei sa readuci linistea si fericirea in viata ta? Atunci pregateste-te emotional deoarece nu poti face asta peste noapte. Este nevoie de rabdare si de incredere - si nu te descuraja atunci cand nu vezi rezultate imediate.

Citește și:

Ce este de facut: trebuie sa intelegi ca si victoriile mici sunt importante si ca un pas de furnica tot inseamna un progres.

foto interior si prima pagina: Dean Drobot, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.