Setari Cookie-uri

Cum sa nu-ti mai face griji pentru lucrurile pe care nu le poti controla

Cand simti ca ai sufletul nelinistit si incepi sa iti faci griji, ia-ti un minut si examineaza lucrurile pe care le poti controla. Nu poti preveni aparitia unei furtuni, insa te poti pregati pentru asta. Nu poti controla modul in care se comporta cineva, insa poti controla modul in care reactionezi. 

3. Identifica-ti temerile

Pune-ti intrebari si descopera de ce iti este teama ca se va intampla. De obicei, cel mai rau scenariu nu este la fel de tragic cum iti poti imagina. Este o sansa buna sa fii mai puternica decat crezi.

Uneori, oamenii sunt atat de ocupati gandindu-se la lucruri precum "Nu pot permite sa dau gres" incat nu isi gasesc timp sa se intrebe "Ce variante as avea daca as da gres?". Recunoscand ca puteti gresi va puteti concentra energia in exercitii mai productive.

4. Creeaza un plan pentru a gestiona stresul

Exercitiile fizice, mancatul sanatos si somnul linistitor sunt doar cateva lucruri cheie pe care trebuie sa le faci pentru a avea grija de tine. De asemenea, trebuie sa iti faci timp pentru a gestiona stresul si pentru a functiona mai eficient.

Gaseste timp sa te relaxezi - mediteaza, practica hobby-ul tau preferat sau petrece momente frumoase alaturi de oamenii importanti din viata ta. Fii atenta la nivelul de stres si gaseste variante pentru a ii face fata.

Citește și:

5. Incearca afirmatiile sanatoase

Exista doua fraze pe care sa le folosesti pentru a iti reaminti fie sa iei masuri, fie sa te calmezi. Prima este "Fa in asa fel incat sa se intample". A doua fraza este pentru acele momente in care stii ca nu detii deloc controlul - "Ma pot descurca".

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.