Setari Cookie-uri

Cum sa reduci anxietatea. Un truc simplu, demonstrat stiintific

Cercetarea data publicitatii este parte a unui studiu de 20 de ani despre ce anume motiveaza schimbarea de comportament.

Cum sa reduci anxietatea? Solutia nu este sa te gandesti doar la partile pozitive! Si nici la viitorul negativ pe care il crezi iminent! Rezolvarea consta in realism!

Esti ingrijorata ca nu vei termina treaba pana la termenul-limita sau ca vine sfarsitul lumii? Potrivit Mindbodygreen.com, Gabrielle Oettingen, care este profesor de psihologie la Universitatea New York si autoarea cartii “Cum sa regandesti gandirea pozitiva”, a descoperit cum sa reduci anxietatea. Ea considera ca opunerea mentala, o tehnica de vizualizare, poate sa miscoreze teama fata de evenimentele viitoare.

foto interior si prima pagina: tugolukof, Shutterstock

Cum sa reduci anxietatea

“Cand te opui mental gandurilor si fanteziilor in legatura cu un viitor dorit in calea caruia sta un obstacol real, vei vedea clar ce vrei si ce poti sa obtii, asa ca vei depune efort ca sa iti indeplinesti dorintele si sa iti atingi scopul”, spune ea.

Citește și:

Gabrielle Oettingen mai sustine si ca gandirea pozitiva “oarba” este corelata cu efortul scazut si cu o rata de succes mica, ceea ce face ca opunerea mentala sa aiba rezultate mai bune. Astfel, opunererea sau contrastul mental este folosit pentru a vizualiza un viitor bazat pe frica – nu un viitor dorit! – in contrast cu realitatea pozitiva din prezent, care impiedica acel viitor sa aiba loc.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.