Setari Cookie-uri

Felicitări, ai un suflet minunat! 9 Semne că deții inteligența emoțională

Te-ai întrebat vreodată cum arată inteligența emoțională în viața de zi cu zi? Avem noi 9 exemple frumoase pentru tine.

6. Empatizezi cu oamenii din jurul tău

Abilitatea de a arăta empatie, care include înțelegerea gândurilor și sentimentelor altora, te ajută să te conectezi cu oamenii din jurul tău. În loc să îi judeci sau să îi etichetezi, muncești din greu pentru a vedea lucrurile prin ochii lor.

Empatia nu înseamnă neapărat să fii de acord cu punctul de vedere al unei alte persoane. Mai degrabă, este despre încercarea de a înțelege, iar acest lucru te ajută să construiești relații mai profunde și mai reale.

7. Îți ceri scuze

Ai nevoie de putere și de curaj pentru a spune că îți pare rău. Însă acest lucru demonstrează sinceritate, o calitate care te va ajuta să fii apreciată de cei din jurul tău.

Inteligența emoțională te ajută să înțelegi că a îți cere scuze nu înseamnă neapărat că ai greșit. Înseamnă că apreciezi mai mult relația pe care o ai cu persoana în cauză decât ego-ul tău.

Citește și:

8. Ierți și mergi mai departe

A ține în sufletul tău resentimente este ca și cum ai păstra un cuțit într-o rână pe care îl răsucești din când în când. Chiar dacă vrei să mergi mai departe, în realitate nu oferi o șansă adevărată inimii tale să se vindece.

Când ierți și uiți, îți oferi șansa de a merge mai departe. Nu mai trăiești în trecut.

9. Ajuți alte persoane

Una dintre cele mai frumoase modalități de a avea un impact pozitiv asupra emoțiilor altor persoane este de a le ajuta (așa cum poți).

Majoritatea persoanelor nu sunt interesate de succesul tău, de ce facultate ai absolvit sau de job-ul pe care îl ai, însă dacă ești dispusă să îți iei timp din timpul tău și să asculți pentru a ajuta, ai reușit să le cucerești.

Citește și:

Astfel de acțiuni construiesc în timp respect și îi inspiră și pe cei din jurul tău să fie ca tine când este necesar.

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.