Setari Cookie-uri

De ce esti obosita desi dormi indeajuns de mult

Expertii de la Time Magazine dezvaluie o lista cu obiceiuri proaste care te pot face sa te simti vlaguita plus cateva trucuri simple care te vor pune inapoi pe picioare.

Lipsa de somn nu este singurul lucru care-ti mananca energia si din cauza caruia esti obosita. Toate lucrurile mici pe care le faci (sau nu le faci) de-a lungul unei zile te pot epuiza atat mental cat si fizic.

Expertii de la Time Magazine dezvaluie o lista cu obiceiuri proaste care te pot face sa te simti vlaguita plus cateva trucuri simple care te vor pune inapoi pe picioare.

foto interior si prima pagina: l i g h t p o e t Shutterstock

Sari peste exercitiile fizice atunci cand esti obosita

Pentru a economisi din energie sari peste antrenamente, dar de fapt aceasta strategie lucreaza impotriva ta. Conform unui studiu facut la Universitatea din Georgia, adultii sedentari dar sanatosi, care fac sport de trei ori pe saptamana cam 20 de minute, se simt mai putin obositi si mai plini de energie dupa sase saptamani. Exercitiile regulate iti stimuleaza anduranta si-ti fac sistemul cardiovascular sa ruleze mai eficient furnizand oxigen si substante nutritive la tesuturi. Asa ca data viitoare cand esti obosita si esti tentata sa te prabusesti pe canapea, mergi macar la o plimbare in pas vioi si nu vei regreta.

Citește și:

Nu bei suficienta apa

Daca esti chiar si usor deshidratata te vei simti lipsita de energie, spune Amy Goodson, dietetician la Texas Health Ben Hogan Sports Medicine.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.