Alimente precum roșiile, în special cele la conservă, sunt o sursă bună de licopen, fitoelementul cu proprietăți antioxidante. Aduc și bogăție de potasiu și vitamina C. Cele conservate se pot păstra un timp îndelungat și sunt numai bune de folosit atunci când vrei să prepari sosuri, supe, ciorbe sau tocănițe.

foto interior si prima pagina: Tatyana Berkovich Shutterstock

De asemenea, mazărea la conservă îți aduce proteine, minerale, vitamine și fibre esențiale, având un efect tonic în organism. Este o sursă bună de vitamina K, vitamină care ajută la buna funcționare a inimii și la fixarea calciului în oase, de acid folic și vitamina B6, importante pentru combaterea osteoporozei și aterosclerozei.

Prunele uscate sunt o sursă de zaharuri naturale, având o sursă bogată de carbohidrați, vitamine din complexul B, antioxidanți, potasiu și fibre.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: