Setari Cookie-uri

Cinci pași pentru a cuceri timpul

Cum facem să ne recăpătăm timpul înapoi? Ziua aceea de 24 de ore, în care reușeam să înghesuim tot, inclusiv o plimbare sub lună? 

Timp, timp, timp! Vrea mai mult timp. Ce bine ar fi dacă ziua are avea 48 de ore, mai ales acum pe timp de vară. Cu fiecare zi care zboară tot mai repede, ni se pare că niciodată nu avem timp să facem tot ce trebuie făcut, cu atât mai puțin ceea ce ne dorim și ne face plăcere. Cum facem să ne recăpătăm timpul înapoi? Ziua aceea de 24 de ore, în care reușeam să înghesuim tot, inclusiv o plimbare sub lună?

foto interior si prima pagina: Sergey Nivens Shutterstock

1. Imparte-ți ziua în cadrane și nu le amesteca. Stabilește-ți clar un interval de timp pentru muncă, unul pentru familie și prieteni și unul pentru tine, în care să faci exact ce îți place și să ai grijă de tine.

2. Stabilește-ți prioritățile și apoi trece-le în calendarul de activități. Atunci când îți planifici timpul, chiar și cu o săptămână înainte, îți este mai ușor să își planifici activitățile în așa fel încât să faci loc pentru cele mai importante. Atenție, este vorba de cele pe care tu le consideri cu adevărat importante. Atunci când te ocupi de ele, capeți un sentiment de satisfacție și împlinire iar timpul curge altfel pentru că ai satisfacția că l-ai utilizat cu folos în loc să îl risipești.

Citește și:

3. Concentrează-te asupra unui singur lucru și evită distracțiile. Ai constatat că atunci când navighezi la întâmplare pe Internet sau faci lucruri care nu îți hrănesc sufletul și mintea, secundele zboară. Este ceea ce aș numi răzbunarea timpului care, simțind că este irosit, alege să ți se scurgă printre degete. De asemenea, concentrându-te asupra a ceea ce ai de făcut vei fi mai productivă și vei termina mai repede ceea ce ai de făcut.

4. Folosește afirmațiile pozitive. In loc să te concentrezi asupra lipsei de timp și să adaugi un stres în plus în viața ta deja agitată, începe-ți ziua spunându-ți că ai timp suficient pentru a realiza tot ceea ce îți propui

5. Fii prezentă în acum. Mintea hoinară îți va fura momente prețioase din viață dacă îi permiți. Se va duce în trecut și în viitor iar când t vei uita la ceas, vei constata că a mai trecut o oră din viața ta despre care nu poți să spui mare lucru. ”Acum” est momentul magic în care te poți juca cu timpul.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.