Stresul este legat de multe probleme de sănătate, însă este un factor care face parte din viața noastră de zi cu zi, motiv pentru care trebuie să învățăm cum să îl gestionăm eficient. Există câteva tehnici de relaxare foarte eficiente pentru a ne calma în situațiile dificile și a ne regăsi pacea interioară.

Stresul în cantități mici poate fi chiar și benefic deoarece ne ajută să ieșim din zona de confort, să gândim diferit, să privim situația din mai multe unghiuri astfel încât să luăm cele mai bune decizii. Este foarte important să învățăm să îl folosim într-un mod pozitiv în viața noastră; în caz contrar, acesta va fi o adevărată pacoste nu doar pentru minte, ci și pentru suflet și corp.

foto interior si prima pagina: GoodStudio Shutterstock

Există numeroase moduri încercate de oameni de-a lungul timpului pentru a stăpâni stresul zilnic. În zilele noastre, tot mai mulți folosesc metode precum meditația, exercițiile fizice, masajul, yoga, pilates, ascultarea melodiilor potrivite sau chiar și vizionarea unui film.

Cu toate acestea, există câteva metode vechi de sute de ani care nu sunt atât de cunoscute și care sunt foarte eficiente în combaterea stresului.

O astfel de metodă este această tehnică japoneză despre care mulți spun că reduce stresul în doar câteva minute.

De ce să nu încercăm și tehnici de relaxare mai vechi pentru a elimina stresul din viața noastră?

Potrivit tehnicii japoneze, fiecare deget este conectat la emoții specifice. Dacă știi care sunt aceste conexiuni, poți trata numeroase probleme.

foto: Nickeline, Shutterstock

Iată despre ce este vorba:

- degetul mare te poate ajuta să scapi de anxietate și de griji;

- degetul arătător te poate ajuta să îți depășești temerile și să ai mai multă încredere în tine;

- degetul mijlociu te poate ajuta să îți controlezi sentimentele de mânie, furie și amărăciune;

- degetul inelar te poate ajuta să tratezi melancolia și depresia;

- degetul mic te poate ajuta să stimulezi stima de sine, să readuci optimismul în sufletul tău și să elimini stresul din mintea ta.

Cum pui în practică această tehnică de relaxare:

Există două moduri pentru a executa acest exercițiu.

1. Cu degetele de la mâna stânga, strânge degetul mare de la mâna dreapta până când simți pulsul, apoi continuă cu următorul deget. La final, poți pune o presiune ușoară în centrul palmei cu degetul mare al mâinii opuse timp de 30 de secunde-1 minut. În acest fel, poți obține o stare profundă de relaxare.

2. În funcție de emoția cu care vrei să lucrezi, apucă degetul și masează-l timp de un minut. După un minut, strânge degetul folosindu-te de degetele de la mâna opusă.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: