Setari Cookie-uri

Top 3 cele mai bune uleiuri esențiale pentru a vindeca anxietatea

Numeroase studii au demonstrat că aromaterapia îmbunătățește condițiile sănătății mintale, cum ar fi tulburarea de stres post-traumatic, depresia, anxietatea, stresul și multe altele. 

Uleiurile esențiale sunt folosite de secole, acestea fiind foarte populare în rândul unor numeroase popoare deoarece erau folosite pentru vindecarea bolnavilor, în timpul ceremoniilor religioase și chiar ca prim ajutor pentru soldații răniți în războaie.

Uleiurile esențiale sunt de obicei extrase din țesuturile plantelor, ale florilor, ale frunzelor sau ale cojilor. Un lucru foarte important este faptul că procesul de fabricare este complet natural. Avantajul este că în majoritatea cazurilor nu sunt folosite substanțe artificiale (aditivi sau substanțe chimice) și că toate proprietățile naturale ale plantei sunt păstrate.

Numeroase studii au demonstrat că aromaterapia îmbunătățește condițiile sănătății mintale, cum ar fi tulburarea de stres post-traumatic, depresia, anxietatea, stresul și multe altele.

Citește și:

În acest material ne concentrăm atenția asupra celor mai bune uleiuri esențiale pentru tratarea anxietății:

1. Ulei esențial de bergamotă (Citrus Bergamia)

foto: SiNeeKan Shutterstock

Într-un studiu publicat de Biblioteca Națională de Medicină din Statele Unite, cercetătorii au concluziat că uleiul esențial de bergamotă reduce nivelul de corticosteron (indicator important al nivelului de stres al organismului) al șobolanilor.

Pe lângă reducerea anxietății, bergamota poate reduce depresia, trata insomnia și induce relaxarea. Un alt test a demonstrat că ceaiul de bergamotă scade tensiunea arterială și rata pulsului.

Bergamota se găsește cel mai frecvent în ceaiul Earl Grey.

2. Ulei esențial de mușețel (Chamaemelum nobile)

ulei esential de musetel

foto: Bozhena Melnyk Shutterstock

Citește și:

Într-un studiu realizat de Universitatea de Medicină din Pennsylvania, cercetătorii au constatat că mușețelul poate ajuta persoanele care suferă de anxietate, stres și depresie.

Mușețelul este cel mai probabil cunoscut ca tratament natural cu efect calmant. Persoanele care folosesc acest ulei esențial în aromaterapie proclamă niveluri mai scăzute de anxietate, iritare și îngrijorare.

3. Ulei esențial de lavandă (lavandula angustifolia)

ulei esential de lavanda

foto: NIKITA TV Shutterstock

Lavanda este probabil cel mai frecvent ulei esențial folosit astăzi. Are o aromă foarte plăcută și este eficient pentru: reducerea stresului, relaxare, tratarea insomniilor, reglarea problemelor cu stomacul și multe altele.

Ca și alte uleiuri din această listă, studiile clinice au aratat beneficiile uleiului de lavandă - în special ca agent anti-anxietate și anti-depresie. Aceste studii au fost efectuate într-o gamă largă de condiții: de la pacienții care se pregăteau pentru o intervenție chirurgicală, la persoanele care se uitau la filme care provocau anxietate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.