Setari Cookie-uri

Ce se întâmplă când inima ta suferă din iubire?

Oamenii de știință au, în sfârșit, câteva răspunsuri pentru cei care au inima frântă din iubire. Iată ce se întâmplă cu corpul tău când suferi din dragoste. 

Mi s-a făcut pielea de găină.

Oamenii de știință au, în sfârșit, câteva răspunsuri pentru cei care au inima frântă din iubire. Iată ce se întâmplă cu corpul tău când suferi din dragoste.

foto interior si prima pagina: Larisa Lofitskaya Shutterstock

1. Durerea poate afecta greutatea corpului tău

Atunci când o relație se termină brusc și tu suferi, și organismul tău suferă. De obicei, acest lucru este direct proporțional cu cât de bine te descurci cu emoțiile tale. Pentru unii oameni, mâncarea poate umple golul pe care emoțiile îl lasă în urmă. Aici putem include consumul crescu de alimente (în special nesănătoase), care pot duce cu ușurință la creșterea greutății corporale. Pentru alți oameni, suferința din dragoste poate determina scăderea apetitului, ce poate duce la pierderea în greutate.

Citește și:

2. Durerea poate duce la depresie

Sfârșitul unei relații poate fi o perioadă destul de dificilă pentru o persoană. Atunci când o relație se încheie brusc fără ca tu să îți dorești asta poate aduce cu ea o perioadă de depresie.

După încheierea unei relații, este important să ai persoane care să te susțină, care să îți fie alături și care să te asculte. Trebuie să spui ce ai pe suflet în mod deschis astfel încât să îți fie mai ușor să depășești această situație dificilă și să înveți să mergi pe drumul tău.

3. Durerea poate duce la tulburări de somn

După despărțire, multe persoane au spus că au avut probleme cu somnul deoarece erau prea agitate, aveau prea multe gânduri și nu puteau adormi la fel de repede ca înainte. Nivelul de stres crește în această perioadă, așa că este și normal să se întâmple asta.

Citește și:

Găsirea unor modalități eficiente de scădere a nivelului de stres înainte de a merge la culcare te va ajuta foarte mult: meditație, ceaiuri, exerciții relaxante sau chiar punerea gândurilor într-un jurnal (toate acestea sunt metode destul de cunoscute de a scade nivelul de stres încât să poți dormi și chiar să îți vindeci inima rănită).

4. Durerea sufletului poate duce și la durere fizică

După despărțire, mai mulți oameni spun că simt durere fizică și, deși pare imposibil, știința susține acest adevăr. Oamenii de știință sunt de părere că ambele dureri (emoțională și fizică) sunt procesate în aceleași părți ale creierului. Așadar, când treci printr-o despărțire, durerea emoțională poate fi simțită precum o durere fizică.

Citește și:

Cea mai bună modalitate de a face față acestui tip de durere este să găsești ceva care să te relaxeze. De obicei, desfășurarea activităților fizice ajută nu doar relaxarea corpului, ci și la eliberarea inimii de durerea emoțională: pilates, yoga, exerciții fizice, alergare.

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.