Setari Cookie-uri

Despre orezul basmati: De ce trebuie sa il avem in bucatarie?

Orezul basmati este unul dintre cele mai îndrăgite soiuri de orez. Este un orez cu bob lung şi aromă delicată, cu un gust ce se asociază gustului de nucă. Cuvântul basmati înseamnă aromat şi moale.

Orezul basmati - de peste 1000 de ani, acest orez este cultivat în Himalaya, iar India, unde este un aliment de baza, şi Pakistanul sunt cei mai mari producători şi exportatori ai orezului basmati, dar cu toate acestea, în regiunea Punjab se cultivă adevăratul orez basmati, care există în două variante: alb şi brun. Spre deosebire de alte tipuri de orez, orezul basmati îşi dublează cantitatea după fierbere, nu este lipicios şi se digera uşor.

foto interior si prima pagina: Supit Choosavang, Shutterstock

În medicină ayurvedică, termenul basmati semnifică curat, iar orezul este apreciat pentru propritatile sale curative atât în plan fizic, cât şi spiritual.

Orezul basmati are un index glicemic redus şi poate fi consumat de persoanele diabetice, deoarece nu creşte nivelul zahărului din sânge, faţă de alte cereale şi produse preparate din făină albă.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.