Orezul basmati este unul dintre cele mai îndrăgite soiuri de orez. Este un orez cu bob lung şi aromă delicată, cu un gust ce se asociază gustului de nucă. Cuvântul basmati înseamnă aromat şi moale.
Orezul basmati - de peste 1000 de ani, acest orez este cultivat în Himalaya, iar India, unde este un aliment de baza, şi Pakistanul sunt cei mai mari producători şi exportatori ai orezului basmati, dar cu toate acestea, în regiunea Punjab se cultivă adevăratul orez basmati, care există în două variante: alb şi brun. Spre deosebire de alte tipuri de orez, orezul basmati îşi dublează cantitatea după fierbere, nu este lipicios şi se digera uşor.
foto interior si prima pagina: Supit Choosavang, Shutterstock
În medicină ayurvedică, termenul basmati semnifică curat, iar orezul este apreciat pentru propritatile sale curative atât în plan fizic, cât şi spiritual.
Orezul basmati are un index glicemic redus şi poate fi consumat de persoanele diabetice, deoarece nu creşte nivelul zahărului din sânge, faţă de alte cereale şi produse preparate din făină albă.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- David Popovici ar fi putut avea un alt drum în viață! Ce își dorea campionul la natație să devină, atunci când era mic
- Asia Fest ajunge pentru prima dată la Brașov, 1-3 august, trei zile de cultură și gastronomie asiatică în inima orașului
- Mâncăruri de Crăciun - Sărbători alături de cei dragi savurând preparate de Crăciun cu aromă de drag și dragoste d-acasă
Citeste continuarea pe Realitatea.net