Setari Cookie-uri

Nu ignora aceste patru semne ascunse de stres excesiv

Ai atât de multe pe cap și ești atât de stresată, încât nu vezi în fața ochilor nimic altceva în afară de această situație de care trebuie să te ocupi. Nu mai ai timp de tine, de relațiile cu oamenii dragi și nici măcar de viața sentimentală.

Cand esti pe punctul de a avea o cadere nervoasa, corpul tau iti va trimite cateva semnale de avertizare. Este o idee buna sa le acorzi atentie.

Trăim în epoca anxietății, unde toți suntem stresați, obosiți, deprimați. Credeți sau nu, uneori stresul chiar nu este un lucru rău - de fapt, o cantitate mică de stres este bună deoarece mărește performanțele noastre din punct de vedere fizic și psihic. Problema apare atunci când suntem stresați tot timpul.

Care sunt semnele stresului excesiv:

1. Dureri de cap dese

Nu presupune că aceste dureri de cap frecvente sunt cauzate de prea mult timp în fața televizorului său de nopțile în care adormi cu telefonul în brațe. Strestul determină mușchii corpului să se contracteze, iar contracțiile din mușchii gâtului conduc la dureri de cap.

Citește și:

2. Tensiune în zona gâtului și a umerilor

Dacă mușchii gâtului și ai umărului sunt în permanență tensionați și suferă, cel mai probabil este din cauza stresului. Stresul determină corpul să reacționeze și să lupte cu situațiile cum știe el mai bine.

Aceasta este o reacție naturală menită să te protejeze, însă când ești constant stresată, provoacă o tensiune musculară extremă.

Ce poți face pentru a te relaxa: stai sub un duș fierbinte pentru a ușura tensiunea din acești mușchi sau mergi la un masaj de relaxare.

3. Îți este greu să te concentrezi asupra altor lucruri

Ai atât de multe pe cap și ești atât de stresată, încât nu vezi în fața ochilor nimic altceva în afară de această situație de care trebuie să te ocupi. Nu mai ai timp de tine, de relațiile cu oamenii dragi și nici măcar de viața sentimentală. Ești prinsă 100% în acest moment și tocmai din acest motiv îți este dificil să faci un pas în spate și să privești situația din mai multe unghiuri astfel încât să încerci mai multe variante de rezolvare.

Citește și:

4. Apar probleme ale pielii și părului

În perioadele stresante, pielea și părul nostru au de suferit: apar coșuri și alte probleme ale tenului, părul este uscat, deshidratat, lipsit de strălucire sau, și mai rău, începe să cadă.

Featured foto by Paulik via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.