Loboda este una dintre cele mai sanatoase plante de care ne putem bucura primavara. Iata motivul pentru care trebuie sa o consumam mai des.
Loboda, planta de primăvară care detoxifică organismul și curăţă sângele, este cel mai adesea folosită la prepararea ciorbelor și salatelor. În compoziția plantei de găsesc vitamine (A, B2, C, K), minerale (potasiu, fosfor, fier, magneziu, siliciu, calciu), clorofilă, betacaroteni, carotenoizi, acid oxalic, glucide, albumină, celuloză, substanțe proteice, grăsimi. Loboda are acțiune depurativă, remineralizanta, diuretică, emolientă, emetică, calmantă, vitaminizantă, antioxidantă.
Datorită compoziției și efectelor sale, consumul de lobodă are următoarele beneficii: stimulează metabolismul, ajută la scăderea în greutate; combate astenia, oboseala, epuizarea; combate anemia; detoxifică organismul; curăţă sângele; încetinşte procesele de îmbătrânire; favorizează regenerarea celulară;
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Anca Țurcașiu, diagnosticată cu o boală autoimună: actrița a făcut schimbări drastice în alimentație. Ce consumă acum
- Somonul - beneficii și moduri de preparare
- Secretul siluetei Ilincăi Vandici. Tratamentul minune la care a apelat și care i-a adus doar beneficii
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto main: Sebastian Studio Shutterstock