Loboda: Beneficii pentru sanatate si cum sa o preparam

Loboda: Beneficii pentru sanatate si cum sa o preparam
Kudika
14 Martie 2019

Loboda este una dintre cele mai sanatoase plante de care ne putem bucura primavara. Iata motivul pentru care trebuie sa o consumam mai des.

Loboda, planta de primăvară care detoxifică organismul și curăţă sângele, este cel mai adesea folosită la prepararea ciorbelor și salatelor. În compoziția plantei de găsesc vitamine (A, B2, C, K), minerale (potasiu, fosfor, fier, magneziu, siliciu, calciu), clorofilă, betacaroteni, carotenoizi, acid oxalic, glucide, albumină, celuloză, substanțe proteice, grăsimi. Loboda are acțiune depurativă, remineralizanta, diuretică, emolientă, emetică, calmantă, vitaminizantă, antioxidantă.

Cum sa ai un stil de viata sanatos

Datorită compoziției și efectelor sale, consumul de lobodă are următoarele beneficii: stimulează metabolismul, ajută la scăderea în greutate; combate astenia, oboseala, epuizarea; combate anemia; detoxifică organismul; curăţă sângele; încetinşte procesele de îmbătrânire; favorizează regenerarea celulară;

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Sebastian Studio Shutterstock

Cum sa ne hranim sanatos - nu doar pentru copii

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: