Setari Cookie-uri

Patru pași pentru a reduce stresul la locul de muncă

Pentru mulți oameni, ziua de luni este un coșmar. Și asta pentru că o asociază cu stresul jobului de zi cu zi.

De multe ori atitudinea noastră și nu profesia noastră în sine generează stres. Iată patru moduri în care poți reduce stresul la locul tău de muncă.

1. Începe-ți ziua cu dreptul

Diminețile tale se pot derula în două feluri. Te poți trezi târziu fără a avea timp pentru a lua micul dejun sau bea cafeaua. Sau, te poți trezi mai devreme pentru a-ți pregăti un mic dejun sănătos, a face mișcare și a ajunge la serviciu la timp, fără grabă. Prima variantă duce la stres, a doua nu.

2. Nu genera conflicte

Un conflict dintre tine și altcineva te poate seca de energie chiar dacă susții că nu este așa. Astfel, cel mai bun mod de a preveni stresul la locul de muncă este pur și simplu să nu inițiezi conflicte, să nu bârfești și să nu ataci subiecte care știi că ar putea duce la discuții inutile.

Citește și:

3. Concentrează-te asupra unui singur lucru odată

Unul dintre cele mai mari simptome de stres este scăderea drastică a productivității. Multitaskingul este foarte stresant pentru că presupune să te ocupi de o mulțime de lucruri în același timp. Stresul se instalează atunc când acționăm în detrimentul nostru și a felului în care suntem construiți. Nu suntem făcuți pentru multitasking.

4. Ieși la plimbare

Uneori este bine să scoți stresul la aer. Profită de pauzele scurte de lucru pentru a merge la plimbare. Dacă acest lucru nu este posibil fă o plimbare atunci când te întorci de la serviciu. Coboară cu o stație mai devreme. Acest simplu geste te va ajuta să îți clarifici mintea și să elimini stresul. De asemenea, mersul pe jos este sănătos și induce o stare de bine.

Citește și:

6. Ascultă muzică

Oamenii nu mint atunci când spun că muzica reduce stresul și este cel mai bun mod de a-ți petrece timpul în mașină mergând sau întorcându-te de la birou. Îți poți face un playlist cu piesele care îți plac și chiar poți cânta. Nu uita însă să fii foarte atentă la drum. Vrei să cânți un cântec vesel nu unul de jale.

foto main: B-D-S Piotr Marcinski, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.