Setari Cookie-uri

Șapte trucuri simple pentru a scăpa de stres

Nu este nevoie să faci cursuri speciale sau să apelezi la ajutorul specialiștilor pentru a scăpa de stres. Punând în aplicare următoarele șapte trucuri simple, te poți elibera de el și avea o viață în care există spațiu pentru relaxare. 

1. Conștientizează-ți respirația

Atunci când te concentrezi asupra respirației încetezi să mai fii prinsă în gânduri. Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la fiecare inspirație și expirație. Fii atentă la senzațiile din corpul tău.

2. Zâmbește fără motiv

Un simplu zâmbet, chiar și fără un motiv anume, duce la diminuarea nivelului de stres din corp. Mai mult decât atât, zâmbetul este contagios iar zâmbetele pe care le vei primi ca răspuns îți vor aduce bucurie.

3. Simte-ți picioarele

Stresul ne poate bloca în minte, făcându-ne să pierdem legătura cu realitatea. Concentrându-te asupra felului în care picioarelor tale ating podeaua te va aduce înapoi în momentul prezent.

Citește și:

4. Experimentează clipa prezentă

Atunci când ești blocată în trafic, nu te lăsa cuprinsă de nervi. Inspiră și respiră în mod conștient. Sime volanul, privește în jur, transformă totul într-o plăcere.

5. Folosește vizualizarea

Vizualizarea poate fi un instrument puternic pentru a te elibera de bagajul mental și a te transpune într-un spațiu care oferă perspectivă, claritate și posibilitate. Atunci când ești cuprinsă de griji, imaginează-ți o scen din viața ta ideală.

6. Scanează-ți corpul

Deoarece stresul este stocat în corp, nu lăsa nici o zi să treacă fără să îți scanezi corpul și să elimini tensiunile acumulate. Începe de la tălpi apoi urcă spre glezne, picioare, șolduri, spate, umeri, brațe, abdomen, piept, gât, față și scalp. Eliminâd tensiunea din corp, elimini și stresul din minte

Citește și:

7. Observă ce anume te calcă pe nervi

Ai de cumpărat ceva și, dintre toate cozile, te așezi la cea care nu se mișcă? În loc să te enervezi sau să îți faci griji, observă-ți mintea și iritarea. Apoi revino înapoi în corpul tău punând în aplicare sugestiile anterioare. Observă cum mintea ta se schimbă pe măsură ce te conectezi cu corpul tău. De fiecare dată când agitația și stresul își fac simțită prezența, nu îți faceți griji. Doar observă-le și revino cu picioarele pe pământ, respirând profund, și vei scăpa de ele.

foto main: Seasontime, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.