Setari Cookie-uri

Cum să îți alegi antrenamentul potrivit pentru tine

Te-ai hotărât să te apuci serios de sală pentru că prietena ta cea mai bună o face iar colega ta de departament a reușit să treacă de la L la S de când s-a apucat de sport. Felicitări!

Ești pe drumul cel bun iar corpul tău îți va fi recunoscător. Reține însă că ceea ce funcționează pentru ele nu funcționează neapărat și pentru tine. Iată câteva trucuri pentru a identifica tipul de antrenament sau de mișcare care ți se potrivește cel mai bine.

1. Găsește ceva care îți place. Mda, nu mă dau în vânt după exercițiile cu greutăți libere dar nici nu mă scot din minți. Mai ales la început, până când începi să vezi rezultate și să îți formezi o disciplină, este important să mergi cu plăcere la sală. Iar asta înseamnă să găsești acea activitate pe care o vei practica cu plăcere.

2. Identifică mediul în care te simți mai bine. Unele persoane preferă să lucreze singure și nu se simt confortabil într-o sală de aerobic unde ceilalți se pot uita la el și o pot critica (te asigur că nu am văzut întâmplându-se așa ceva). Alte persoame, din contră, se simt motivate atunci când lucrează cot la cot cu alți oameni și simt energia grupului. Instructorul și ceilalți participanți le ajută să dea tot ceea ce au mai bun.

Citește și:

3. Definește-ți obiectivele. Ce anume vrei să obții? Poate te interesează tonifierea musculară sau să scapi de kilogramele în plus. Sau poate vrei să îți mărești capacitatea pulmonară sau flexibilitatea și postura corporală. Fiecare dintre aceste obiective necesită un alt tip de activitate fizică.

4. Incearcă tot ceea ce are de oferit clubul de fitness. Pentru a descoperi ceea ce îți place și ți se potrivește, testează toate programele pe care le are clubul de oferit. Mergi la clase de aerobic, yoga și Pilates. Folosește cu încredere bazinul de înot. Ia-ți o ședință cu un antrenor personal și vezi ce anume te sfătuiește să faci.

5. Decide cât timp poți petrece la sală într-o zi. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziți și nici nu te trezești la cinci dimineața, probabil că o clasă de fitness de grup de o oră este soluția potrivită pentru tine.

Citește și:

foto main: Alliance Images, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.