Setari Cookie-uri

10 Moduri de a lupta și învinge gândurile negative (în mai puțin de 10 minute) 

Gândurile negative te pot lăsa rapid fără energie, făcându-te să te simți deprimată, anxioasă și stresată. Chiar și cele mai inofensive gânduri pot afecta negativ stima de sine. 

La fel ca în toate obiceiurile toxice, te poți elibera de un mod de gândire negativă repetată. Există o mulțime de metode încercate care pot promova pozitivitatea și descuraja perioadele dificile de tristețe și anxietate.

Iată câteva dintre ele:

1. Caută lucrurile frumoase din viața ta. Concentrează-te asupra momentele speciale petrecute alături de oamenii dragi, găsește motive pentru care să fii recunoscătoare pentru viața pe care o ai, îndreaptă-ți atenția asupra lucrurilor micuțe și banale - pentru că acestea sunt cele care fac diferența.

2. Fă ceva nou. Profită și apreciază oportunitățile care apar în viața ta deoarece acestea te ajută să înveți lucruri noi, să crești, să fii mai activă, să trăiești experiențe, să creezi amintiri și să găsești lucruri de care să te bucuri.

Citește și:

3. Fă-ți timp și pentru gândurile negative. Nu le ignora; însă, în loc să te concentrezi asupra loc 24 din 24, 7 din 7, încearcă să îți faci puțin timp pentru a le experimente - acest obicei ar trebui să fie o practică zilnică și nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute.

4. Înlocuiește negativitatea. Ia-ți gândurile negative și înlocuiește-le cu cele pozitive. Poate fi simplu, însă este mai greu decât crezi, așa că înzestrează-te cu multă răbdare. Exemplu: data viitoare când voi face o greșeală, îmi voi reaminti că până și cele mai luminoase minți greșesc și atunci îmi voi spune că greșelile mă ajută să învăț, să evoluez.

5. Practică recunoștința. Un mod fantastic de a deveni mai pozitivă - începe un jurnal de recunoștință și în fiecare seară scrie în el cel puțin 3 lucruri pentru care ești recunoscătoare. Acest obicei te poate ajuta să pui lucrurile în perspectivă și să îți oferi șansa de a îți aminti de ceea ce contează în viață.

Citește și:

Alte lucruri pe care le poți face:

6. Stai departe de social media, de știrile negative, de oamenii toxici.

7. Repetă afirmații pozitive. Construiește-ți tu singură afirmațiile pe care le consideri necesare și repetă-le nu doar dimineața și seara, ci și atunci când simți nevoia.

8. Vorbește despre ceea ce simți. Deschide-ți sufletul în fața unei persoane care te poate înțelege.

9. Învață să fii blandă cu oamenii din jurul tău - să îi ajuți atunci când au nevoie, să îi asculți, să le fii alături.

10. Învață să fii blandă cu tine însăți. Iubește-te mai mult ca niciodată, ai trecut prin atâtea.

foto main: solarseven, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.