Setari Cookie-uri

Arta fericirii. 10 Moduri practice de a cultiva răbdarea și de a o păstra în viața ta pentru totdeauna

Nu mai alerga prin viață, încetinește și bucură-te de această călătorie.

6. Ascultă melodii care te liniștesc

Majoritatea melodiilor au un ritm atât de rapid încât îți pot accelera ritmul cardiac. Există versiuni acoustice pentru melodiile tale preferate, așa că încearcă să le asculți pe acelea... sau, din când în când, caută și playlisturi cu melodii liniștitoare, zen.

7. În timpul zilei ia pauze în care să te liniștești

Indiferent de cât de ocupată ești, încearcă să îți găsești câteva minute de 2-3 ori pe zi în care să nu faci nimic și să fii doar tu cu gândurile tale (dacă reușești să meditezi în această perioadă, este și mai bine).

8. Folosește spray sau uleiuri esențiale cu lavandă

Încearcă să introduci lavanda în viața ta. Pulverizează spray cu lavandă pe pernă înainte de culcare sau investește într-un aparat de aromaterapie și folosește-l atunci când ești acasă. Lavanda calmează sistemul nervos și îmbunătățește somnul.

Citește și:

9. Alege să fii recunoscătoare pentru binele din viața ta, notându-l într-o agendă

Nu mai alerga prin viață, încetinește și bucură-te de această călătorie. Învață să apreciezi micile bucurii cu acest exercițiu: atunci când se întâmplă ceva frumos în viața ta, ia-ți câteva secunde și notează într-o agendă. De asemenea, în fiecare seară înainte de culcare scrie în agenda (sau spune-ți) 3 lucruri pentru care ești recunoscătoare în ziua respectivă.

10. Învață să meditezi

Readu liniștea și pacea în viața ta și învață să trăiești în prezent. Meditația are numeroase beneficii incredibile și este atât de ușor de pus în practică. Chiar și 10 minute pe zi sunt suficiente pentru a vedea schimbări în starea ta de spirit și în modul în care vezi viața.

Citește și:

foto main: Alex Tihonovs, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.