Setari Cookie-uri

5 Moduri conștiente și de a rămâne calmă când toți oamenii din jurul tău sunt nervoși

Dacă tu poți fi calmă când toți cei din jurul tău se enervează, înseamnă că ai activat cea mai mare putere a ta. 

De cele mai multe ori ajungem să ne supărăm pe cineva dintr-un singur motiv important: nu se comportă așa cum ne dorim noi. Comportamentul lor nu este cel din fantezia noastră. Frustrarea decurge deci nu din faptul că face ceva greșit, ci din modul în care comportamentul sau este complet diferit de imaginea pe care o avem noi cu privire la acesta.

Ce trebuie să faci pentru a rămâne calmă când toți oamenii din jurul tău sunt nervoși:

1. Învață să respecți opiniile oamenilor

Încearcă să respecți opiniile altora. Doar pentru că cineva gândește diferit, nu înseamnă că greșește. Nu uita că suntem diferiți și fiecare persoană are dreptul la propria opinie. Acceptă faptul că uneori nu vei fi de acord cu anumite persoane - și nu ar trebui să fie un conflict de fiecare dată.

Citește și:

2. Ia pauze

Nu începe prin a îți imagina ce este mai rău când ai parte de o mică dramă precum un conflict cu o persoană dragă. Când cineva acționează irațional, nu i te alătură făcând aceleași greșeli - din contră, ia o pauză. Respiră adânc, permite-ți să analizezi situația și să gândești ce vrei să spui înainte de a rosti totul cu voce tare.

3. Arată compasiune

Știu, în momentele tensionate este dificil să faci asta. Însă trebuie să îți amintești că nu știi niciodată ce se află cu adevărat în mintea cuiva.. în viața cuiva. Când interacționezi cu alții în medii stresante, stabilește o intenție de a lăsa la ușă așteptările, judecățile și cerințele pe care le ai.

4. Extinde generozitatea ta

Citește și:

Toată lumea se supără și își pierde cumpătul uneori. Amintește-ți că suntem cu toții oameni - și suntem mai asemănători decât suntem diferiți.

Iată un exercițiu pe care îl poți face în momentele tensionate. Spune-ți următoarele lucruri:

- Acest om este cârcotaș... fix cum sunt eu uneori.
- Nu are deloc răbdare... fix ca mine uneori.
- Este nepoliticos... fix ca mine uneori.

5. Vorbește mai puțin și învață să apreciezi liniștea

Nu intra în argumente dureroase și dificile doar pentru că trebuie să spui și tu ceva. Nu face asta! Nu spune lucruri pe care le vei regreta cinci minute mai târziu doar pentru că vrei să faci persoana din fața ta să se simtă prost (fix așa cum te-a făcut și ea pe tine să te simți). Furia și frustrarea încep din interior - ai capacitatea de a alege răspunsul la disconfortul din jurul tău.

Citește și:

foto main: Sergey Nivens, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.