Setari Cookie-uri

Cum să elimini definitiv traumele din viața ta fără să îi rănești pe cei din jur?

Un lucru important de ținut minte: totul este temporar în viață - până și traumele. Acțiunile și emoțiile la care apar evenimente traumatice sunt temporare. 

Mai mult de 70% din oamenii de pe glob au întâmpinat un fel de trauma cel puțin o dată în viață. Evenimentele traumatice pot include probleme de sănătate, pierderea celor dragi, violență și abuz în familie și așa mai departe. Însă evenimentele traumatizante încep să ne bântuie atunci când nu putem procesa emoțiile pe care mintea noastră le simte și nu reușim să mergem mai departe.

Un lucru important de ținut minte: totul este temporar în viață - până și traumele. Acțiunile și emoțiile la care apar evenimente traumatice sunt temporare.

Iată trei lucruri pe care să le faci atunci când traumele din trecut par să te descurajeze și nu îți permit să trăiești viața pe care ți-o dorești:

1. Ia măsuri

A face față experiențelor traumatice nu este niciodată ușor - acestea au impact asupra comportamentului și gândurilor pe care le ai, însă nu le poți permite să îți controleze viața. Deși nu este vina ta, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale. Ai ocazia să alegi cum să procesezi trauma și emoțiile. Ieși din mentalitatea victimei și depășește suferință.

Citește și:

2. Îmbunătățește-ți comportamentul

Dacă te foloseșți de trauma din trecut pentru a justifica un comportament rău, trebuie să remediezi acest lucru. Chiar și experiențele proaste semnificative pot fi depășite cu trecerea timpului. Problemele de furie, anxietate, lipsa încrederii și stima de sine scăzută sunt probleme frecvente observate la persoanele care suferă sau au suferit traume.

Cei din jurul tău ar putea simpatiza cu tine inițial și vor încerca să te ajute să depășeșți situația în care te afli, însă un comportament rău în mod consistent îi va îndepărta în cele din urmă. Să dai vina pe alții nu te va ajuta să vindeci rănile și să depășești trauma suferită. Analizează situația, află unde se află cu adevărat problema și caută ajutorul de care ai nevoie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.