Setari Cookie-uri

Cum să elimini definitiv traumele din viața ta fără să îi rănești pe cei din jur?

Un lucru important de ținut minte: totul este temporar în viață - până și traumele. Acțiunile și emoțiile la care apar evenimente traumatice sunt temporare. 

3. Nu îi face pe cei dragi să se schimbe

Când retrăiești traumele trecute, negativitatea se reflectă și în relațiile cu cei din jurul tău. Depinde doar de tine să îți gestionezi emoțiile și comportamentul.

Doar pentru că ești tristă sau supărată, nu înseamnă că prietenii și familia ta trebuie să se schimbe în fața ta. Oamenii dragi vor fi acolo pentru tine când vei avea nevoie de ei, vor încerca să îți înțeleagă durerea și să te ajute - însă nu le cere să își ascundă fericirea în fața ta. Nu le cere să fie atenți la modul în care vorbesc sau se poartă cu tine.

Vindecă traumele din viața ta și relațiile cu cei din jurul tău se vor îmbunătăți considerabil.

Nu este tocmai ușor să te confrunți cu declansatoarele traumelor tale. Însă lumea nu trebuie să adopte un comportament diferit atunci când este în preajma ta. Nu te poți ascunde de acele declanșatoare pentru tot restul vieții. Mai devreme sau mai târziu, trebuie să le înfrunți, să le faci față și să le lași în spate astfel încât să mergi mai departe cu viața ta.

Citește și:

Cu fiecare zi care trece, încearcă să îți vindeci trauma din trecut. Ai răbdare cu ține și cere-le celor din jur să aibă răbdare. Vindecarea poate dura ani la rând, însă amintește-ți întotdeauna că există lumină la capătul tunelului întunecat.

foto main Sandratsky Dmitriy, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.