Setari Cookie-uri

Un nou studiu arata cum miscarile de stretching pot creste speranta de viata

Cand te gandesti la cele mai bune exercitii pentru sanatatea inimii, stretching-ul nu este primul lucru care iti vine in minte.

Pana la urma, activitatile cardio, precum alergatul sau mersul pe bicicleta, sunt recunoscute ca fiind cele mai bune exercitii pentru a scadea tensiunea arteriala, pentru a imbunatati sanatatea inimii si a reduce riscul de afectiuni cardiovasculare ce pot avea consecinte grave pe termen lung. Dar oamenii de stiinta au analizat cu mai multa atentie modul in care stretching-ul si mobilitatea afecteaza sistemul cardiovascular. Ei au descoperit ca anumite exercitii de stretching pot intarzia instalarea unei probleme numite rigiditate arteriala si prelungi astfel viata.

Ce este rigiditatea arteriala? Poate ca aceasta problema nu suna deloc bine, dar potrivit medicului cardiolog Kapil Parakh, este un efect al procesului natural de imbatranire.

„Cand suntem copii, arterele si vasele de sange sunt elastice si flexibile, precum o trambulina. Prin urmare, sangele circula cu usurinta prin ele si nu necesita prea mult efort din partea inimii. Pe masura ce imbatranim, arterele incep sa se intareasca sau sa devina rigide. Imagineaza-ti ca incerci sa sari pe asfalt in loc sa sari pe o trambulina”, explica medicul cardiolog pentru wellandgood.com.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.