Setari Cookie-uri

Ziua 12: Micile placeri, marile rasfaturi

Imi place sa mananc pentru ca asociez masa cu un rasfat. Imi place sa decorez mancarea intr-un fel anume, sa asortez fructele, sa decupez clatitele, sa colorez prajiturelele samd. Intr-un final, recunosc, mananc nu numai de dragul placerii de a manca, ci si pentru masa ca reprezinta un moment de relaxare.

Imi place sa mananc pentru ca asociez masa cu un rasfat. Imi place sa decorez mancarea intr-un fel anume, sa asortez fructele, sa decupez clatitele, sa colorez prajiturelele samd. Intr-un final, recunosc, mananc nu numai de dragul placerii de a manca, ci si pentru masa ca reprezinta un moment de relaxare.

Nu spun ca toate astea trebuie sa inceteze. Micile placeri sunt acele bucurii la indemana noastra. De ce ni le-am refuza? Insa ar trebui sa gasim cateva alternative mai putin "calorice" pentru a ne rasfata. Iata cateva idei.

1. O cafea buna

Cafeaua e cafea. Gresit! O cafea buna, adevarata, aromata iti poate face intreaga zi mai frumoasa. Acorda atentie cafelei pe care o consumi. Cauta un sortiment mai special.

2. Un ceai aromat

Seara, la un film, iti vine sa rontai o punga de popcorn. Ti-ar fi ciudat sa te uiti la televizor si sa nu faci nimic cu mainile, nu-i asa? Draga mea, afla ca popcornul ingrasa. Asa ca mai bine ocupa-ti mainile cu o ceasca de ceai! Experimenteaza varietatea imensa de sortimente de pe piata. Vei descoperi ca a devenit o adevarata arta sa faci un ceai si o adevarata provocare sa alegi mireasma care te reprezinta!

3. Cacao cu lapte

Am redescoperit cel mai bun rasfat al copilariei mele in urma cu cateva saptamani, la Timisoara. Intr-o cafenea shabby chic din centrul vechi am gasit in meniu "cacao cu lapte" si l-am comandat instant. Odata cu gustul delicios m-am teleportat 20 de ani in urma, in Ajunul Craciunului. De atunci, ori de cate ori am o dispozitie proasta, imi pregatesc o cana de lapte cald cu cacao si toate problemele par sa se dizolve in ea.

3. Un masaj de relaxare

Ce te poate face sa te simti mai rasfatata decat un masaj? Poate n-a fost planificat in bugetul acestei luni. Dar il meriti! Pentru ca esti la cura, pentru ca nu mai rontai in continuu, pentru ca ti-ai schimbat obiceiurile alimentare. Si sunt deja prea multe justificari pentru un rasfat.

4. Un platou cu fructe

Vrei sa rontai? Ok, fie. Dar trebuie sa rontai cu cap! Pregateste-ti un platou cu fructe. Ai grija sa alegi fructe cat mai colorate (mananca folosindu-te de toate simturile!) pe care sa le asezi frumos pe o farfurie cocheta. Imagineaza-ti ca esti intr-un cadru elegant, ca trebuie sa respecti toate manierele. Mananca rar, mestecand cu grija. Opreste-te inainte de a termina toata farfuria. Ai vazut ca se poate sa mananci fara sa exagerezi si fara sa te simti vinovata?

5. Manichiura


E un truc clasic. Dar functioneaza intotdeauna! O banala manichiura te poate face sa te simti mai frumoasa. Mai eleganta. Culmea: Mai slaba!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.