comunicat de presa

Cori Gramescu: Cu rabdare si un plan corect vei ajunge la greutatea dorita!

„Abecedar de Nutritie”, probabil cea mai importanta carte de nutritie de la profesionisti pentru publicul larg, cuprinde 10 lectii despre ce inseamna Alimentatia Sanatoasa si beneficiile ei. Ce mancam? Cand mancam si in ce cantitate?

sursa foto: shutterstock.com

Sunt doar cateva intrebari la care “Abecedarul de Nutritie” ne raspunde. Acest ghid complet de alimentatie sanatoasa bazat pe cele mai noi date din domeniu este realizat de prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si o personalitate cu autoritate in domeniul medical, in colaborare cu dr. Cristina Nita si dr. Anca Craciun.

Prima lectie a abecedarului ne invata cum sa urmam un stil de alimentatie corect si echilibrat, pas cu pas, prin consumul moderat si variat de alimente si preparate culinare apetisante si sigure.

Specialistii in nutritie au demonstrat in acest sens ca scopul alimentatiei corecte este de a realiza un echilibru caloric si nutritiv, pentru a ne asigura de energia de care avem nevoie zi de zi.

Aflam din Abecedarul de Nutritie si informatii despre ce inseamna „echilibrul nutritional”. Potrivit autorilor, pentru a atinge acest echilibru, hrana trebuie sa contina substante nutritive in urmatoarele proportii: glucide - 50-55%, proteine - 15-20% si lipide - 30-35%.

In ceea ce priveste consumul de lichide, o alimentatie sanatoasa este completata de 2-3 litri de lichide necalorice zilnic. Alte sfaturi de luat in calcul pentru o alimentatie corecta si echilibrata, oferite de prof. univ. dr. Nicolae Hancu, sunt: sa servim micul dejun acasa, nu in masina sau pe strada, sa nu sarim peste pranz si sa luam cina intre orele 19:00-21:00.

O alta lectie de nutritie si sanatate a ghidului ne propune asocierea alimentatiei sanatoase cu un stil de viata sanatos, urmat in paralel.

Cum sa mananci sanatos in epoca fast-food-ului
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: