Setari Cookie-uri

Abecedarul de Nutritie: Cum asociem alimentatia echilibrata cu un stil de viata sanatos

ABC-ul nutritiei: Sfaturi si informatii pentru o alimentatie sanatoasa!

Un stil de viata sanatos nu inseamna doar urmarea unui program de alimentatie corect si echilibrat, ne atrage atentia prof. univ. dr. Nicolae Hancu, iar o alimentatie sanatoasa va fi pe deplin eficienta doar daca este asociata cu celelalte componente ale unui stil de viata sanatos: activitatea fizica, somnul odihnitor, moderatia in consumul de alcool si renuntarea la fumat.

Astfel, pentru ca regulile si sfaturile pentru o nutritie sanatoasa sa produca cele mai mai bune efecte, vom face zilnic activitate fizica de intensitate moderata, timp de 30-60 de minute, sub forma de plimbari si alergari in aer liber, inot, exercitii la sala de fitness sau acasa, pe banda si bicicleta etc.

Regula somnului sanatos si odihnitor presupune 7-9 ore pe noapte, dintre care minimum o ora inainte de miezul noptii. Totodata, abecedarul ne recomanda sa evitam atat fumatul activ, cat si cel pasiv, care este la fel de daunator pentru buna functionare a organismului.

Aflati mai multe informatii si sfaturi cu privire la asocierea alimentatiei sanatoase cu un stil de viata la fel de sanatos in lectia 10 din „Abecedarul de Nutritie” - „Sa fim propriii nostri nutritionisti”.

Respectand in paralel toti acesti pasi, vom obtine cele mai bune rezultate ale procesului de alimentatie sanatoasa: mentinerea sanatatii organismului, modelarea corpului, controlul apetitului alimentar, un somn mai bun, dar si amplificarea tonusului psihic.

Despre toate acestea, precum si despre beneficiile unei alimentatii sanatoase in viata de zi cu zi, puteti citi in „Abecedar de Nutritie”, ghidul tau expert in nutritie si alimentatie, care te invata in 10 pasi simpli cum sa fii propriul tau nutritionist!

Cartea include principalele reguli de nutritie populationala, necesare pentru o buna functionare a organismului, precum si toate informatiile utile pentru un stil de viata sanatos.

Editat sub egida Academiei Romane, „Abecedarul de Nutritie” este disponibil in librarii si poate fi achizitionat online pe site-ul oficial abecedar-nutritie.ro.

„Abecedar de Nutritie” este o carte realizata de prof.dr. Nicolae Hancu, in colaborare cu dr. Cristina Nita si dr. Anca Craciun.

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.