Setari Cookie-uri

Oamenii fericiti sunt mai sanatosi?

Nu mai este demult un secret, faptul ca starea emotionala determina sanatatea fizica.

Oamenii de stiinta, deja au confirmat acest lucru si continua sa studieze felul in care mintea si emotiile unei persoane ii poate influienta sistemul imunitar si cum rata de vindecare a celor cu gandire pozitiva este considerat mai mare decat a celor negativisti.

S-a decoperit ca, atunci cand vine vorba de sanatate, exista doar patru factori pe care ii putem controla: decizia de a nu fuma, angajamentul de a face sport, calitatea dietei noastre si nivelul nostru de obtimism. Iar obtimismul, este cel putin la fel de benefic ca ceilalti trei factori.

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Asadar, daca obtimismul si calitatea gandurilor si emotiilor noastre, este atat de importanta pentru sanatoatea noastra, cum putem facem sa le mentinem mereu pozitive si sa nu mai permitem lucrurilor negative din viata noastra sa ne afecteze?

Citește și:

In continuare, va propun cativa pasi care ne pot ajuta sa ne pastram optimismul.

Meditatia sau rugaciunea

Atunci cand meditam, practic ne "golim" mintea de orice fel de ganduri, fie ele pozitive, sau negative, ne relaxam si reusim sa ne centram in prezent, intr-o stare de contienta. Astfel, reusim sa ne gasim echilibrul interior, ceea ce duce la o stare de bine si implicit la obtimism.

Acelasi lucru se intampla si in cazul rugaciunii. Atunci cand ne rugam, ne concentram pe lucrurile pe care ni le dorim si nu ne mai gandim la cele pe care nu ni le dorim... Si in interiorul nostru se instaleaza o stare de liniste si echilibru.

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.