Setari Cookie-uri

Oamenii fericiti sunt mai sanatosi?

Nu mai este demult un secret, faptul ca starea emotionala determina sanatatea fizica.

Cere ajutor daca ai nevoie de el

Daca emotiile tale negative iti provoaca o stare de rau atat de mare, care poate duce chiar la depresie prelungita, nu ezita sa ceri ajutor specializat, daca situatia o cere.

In Romania, multi oameni inca refuza sa ia in calcul ideea de a merge la psiholog, de a cere consiliere. Insa trebuie sa intelegem si sa constientizam faptul ca, pentru a ne bucura din plin de sanatate fizica, trebuie in primul rand sa ne ocupam de sanatatea noastra emotionala... iar aceasta nu se poate restabili, decat cu ajutor specializat, atunci cand situatia o cere.

Inconjoara-te de prieteni

In urma unor studii realizate de psihologi experti in legatura dintre viata sociala si sanatate, s-a descoperit faptul ca, persoanele care au prieteni multi si legaturi sociale puternice, au si un sistem imunitar mai ridicat. Explicatia este aceea ca, datorita legaturilor pe care le intretin, aceste persoane mentin un nivel scazut de stres in viata lor.

Citește și:

Vezi jumatatea plina a paharului

Alte studii au aratat ca, persoanele cu nivelul de pozitivitate emotionala ridicat, se imbolnevesc mai greu decat cei cu nivelul de pozitivitate scazut si de asemenea, se insanatosesc mult mai repede decat cei din urma.
Pe de alta parte, aceasta abilitate de a gandi pozitiv, este la indemana oricui, fiecare dintre noi poate alege sa adopte o atitudine obtimista asupra vietii.

Totusi, se intampla uneori ca, emotii reprimate, din trecut, sa ne afecteze starea de sanatate, iar noi nici macar sa nu constientizam acest lucru.

Evenimente din trecutul nostru, care ne-au provocat emotii puternice si pe care nu am reusit sa le eliberam, am ajuns sa ne afecteze sanataea noastra fizica.

Ce putem face in astfel de situatii?

Exista tehnici de eliberare emotionala, prin care vom reusi sa ne vindecam emotiile reprimate din trecut, si in urma carora, ne vom putea vindeca si sanatatea fizica.

Citește și:

Despre toate acestea, va invit sa cititi un articol special pe blogul meu. Il gasiti aici.


Cu drag,
Andreea Dumitru
https://femeieimplinita.com/blog

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.