Setari Cookie-uri

7 motive pentru care trebuie sa faci sex in fiecare zi

Efectele benefice ale unei vieti sexuale active.

Foto MarishaSha / Shutterstock

2. Sexul slabeste

In timpul unei partide de sex mai incinse, organismul arde pana la 100 de calorii, adica o portie de ciocolata sau un pahar de vin. Prin urmare, cu cat faci sex mai des, cu atat arzi mai multe calorii. Este posibil, intr-un an de zile, sa arzi pana la 5000 de calorii, in functie de intensitatea actului sexual si de pozitiile folosite cel mai des. Legatura dintre pozitiile sexuale si caloriile tine de grupa de muschi utilizata cel mai des si de faptul ca exista destule modalitati de a face sex care maresc flexiblitatea corpului.

3. Amelioreaza crampele menstruale

Pentru multe dintre femei, sexul in perioada menstruatiei este de neconceput din diferite motive. Totusi, nu exista o regula general valabila in acest sens. Din contra, sexul in aceste zile poate ameliora durerile menstruale pentru ca poate relaxa tensiunea din musculatura uterina.

Citește și:

4. Sexul poate preveni un atac de cord

Numeroase studii au demonstrat ca sexul facut cu regularitate poate preveni atacurile de cord. Cuplurile cre fac sex de cel putin trei ori pe saptamana isi injumatatesc riscurile unei astfel de probleme. Mai mult de atat, persoanele care au doua orgasme in fiecare zi au sanse mai mici cu 30% sa faca o boala de inima decat cei care au orgasm din cand in cand sau care fac sex foarte rar.

5. Sexul poate combate depresia

Ca orice alt exercitiu cardio, sexul provoaca o reactie puternica in organism, inclusiv asupra creierului. Acesta din urma elibereaza serotonina, adica hormonul fericirii, substanta care este responsabila cu starea de bine. De altfel, serotonina este propriul antidepresiv al corpului si este, din punct de vedere chimic, motivul pentru care oamenii zambesc mai mult, sunt relaxati si fericiti dupa ce fac sex. Un studiu coordonat de psihologul Gordon Gallup efectuat pe 300 de femei a dus la concluzia ca persoanele care fac des cu regularitate au sanse mai mici sa cada prada depresiei decat cele ale caror viata sexuala nu este neaparat foarte bogata.

Citește și:

6. Poate creste fertilitatea

Este absolut logic si natural sa ai sanse mai mari de a amane insarcinata atunci cand faci sex mai des insa exista si o alta corelatie intre sex si fertilitate. Potrivit unui studiu in acest domeniu, femeile care fac sex in fiecare zi isi pregatesc astfel sistemul imunitar pentru o potentiala sarcina si astfel, scade riscul ca organismul sa atace sarcina pe cale imunitara.

7. Sexul combate ridurile

In timpul actului sexual, organismul creste cantitatea de estrogen eliminata iar acest lucru poate avea un efect direct asupra pielii, prin netezirea liniilor fine. Acest lucru este cu atat mai util femeilor aflate la menopauza, care au tenul predispus la deshidratare si la aparitia ridurilor.


Foto prima pagina Svitlana Sokolova / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.