Setari Cookie-uri

Cum sa-ti alegi fondul de ten

Fondul de ten este un produs cosmetic de baza in machiaj. Defineste aspectul tenului, de aceea alegerea lui este foarte importanta. Iata ce reguli trebuie sa urmezi atunci cand te pregatesti sa-ti cumperi un fond de ten nou:

Foto: Shutterstock

Testeaza la lumina

Odata ce ai descoperit textura potrivita tenului tau este timpul sa testezi produsul dorit. Ar fi ideal ca sursa de lumina sa fie naturala; in acest fel nu-ti va influenta culoarea fetei. din punct de vedere cromatic avem doua mari categorii de pigmenti: rosu sau galben. La mijloc se vor intalni culorile neutre adeseori insotite de N in denumirea culorii. pentru tenurile roze cautati litera R iar pentru tenurile aurii/galbui litera D. Numarul care insoteste aceste litere reprezinta intensitatea asa ca D3 va fi cu doua tonuri mai inchias decat D1 pastrand insa aceeasi gama cromatica.

Nu incerca fondul de ten la incheietura mainii, deoarece pielea de la nivelul palmei poate avea o nuanta diferita de cea a fetei. Produsul se testeaza direct pe fata, mai exact pe linia maxilarului. Intinde-l foarte bine si daca este absorbit de piele fara sa formeze vreo umbra inseamna ca ai gasit formula perfecta tenului tau.

Citește și:

Machiaza-te acasa

Cand ti-ai cumparat fondul de ten dorit mai testeaza-l inca o data acasa. Curata foarte bine fata, apoi aplica produsul recent achizionat si observa daca ai facut alegerea potrivita. Aspectul lui trebuie sa fie insesizabil, potrivit foarte bine nuantei si texturii tale. Daca nu esti multumita, returneaza-l fara intarzaiere si alege unul potrivit tipului tau de ten.

Sfatul lui Alex:

Aplica fondul de ten cu ajutorul unui buretel de machiaj dupa ce in prealabil l-ai umezit cu putina apa. Un burete umed nu va absorbi textura grasa sau siliconata a fonfului de ten si va respinge produsul prin presiunea creata de tapotare. astfel pelicula depusa pe suprafata tenului va fi uniforma si compacta iar grosimea poate fi modelata prin numarul de tapotari. unde simti ca trebuie mai multa acoperire trebuie sa insisti mai mult. aplica fondul de ten si peste zonele pe care ai folosit in prealabil corector deoarece astfel vei crea unitate cromatica si nu risti diferente majore intre cele doua texturi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.