Setari Cookie-uri

Cum sa-ti alegi fondul de ten

Fondul de ten este un produs cosmetic de baza in machiaj. Defineste aspectul tenului, de aceea alegerea lui este foarte importanta. Iata ce reguli trebuie sa urmezi atunci cand te pregatesti sa-ti cumperi un fond de ten nou:

Afla ce tip de ten ai

Este foarte important sa iti cunosti tipul de ten ca sa alegi produsul cosmetic cu o textura potrivita pielii tale. Tenul gras este lucios si are porii dilatati, de aceea are nevoie de un fond de ten lichid, fara baza de ulei. Tenul uscat necesita o hidratare puternica, asadar fondul de ten ideal trebuie sa fie fluid si cremos, care va fi usor de intins pe piele.

In cazul tenului mixt cu pori deschisi in zona T poti sa combini un fond de ten mat in zona grasa a tenului cu unul compact pentru restul fetei sau poti folosi o pudra compacta pe zona centrala a tenului. Tenul sensibil se inroseste usor si este predispus la alergii, de aceea textura potrivita pentru acesta este una lipsita de parabeni, parfum si neaparat, trebuie sa includa si un factor de protectie solara. Tenul normal are nevoie de un fond de ten cu o formula relativ usoara, pe baza de apa, care nu incarca pielea dar acopera si uniformizeaza aspectul fetei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.