Setari Cookie-uri

EFT, metoda miraculoasa care inlatura blocajele energetice si emotionale

EFT este o forma moderna de acupunctura psihologica ce se bazeaza pe localizarea si presarea meridianelor de energie, fara a apela insa la ace. EFT combina tappingul (atingerile usoare ale punctelor energetice) cu afirmatiile de factura pozitiva.

EFT poate fi considerat un tratament usor si rapid menit sa inlature dereglajele emotionale si probleme fizice generate de acestea. Printre beneficiile pe care le implica aceasta metoda psihoterapeutica se numara: starea de relaxare, eliminarea stresului si a anxietatii, un control mai mare asupra propriei persoane, o gandire mai limpede si mai structurata, imbunatatirea imaginii de sine, cresterea stimei de sine, un control marit asupra poftelor si dependentelor alimentare, imbunatirea calitatii somnului si combaterea insomniilor, eliminarea fricilor si a starii de oboseala, diminuarea starii de furie, vindecarea de anumite traume emotionale si depresii, un psihic mai linistit. EFT are efecte pozitive si asupra trupului, in tratarea unor afectiuni precum diabet, astm sau chiar boli de piele.

EFT incalca multe din crezurile psihologiei conventionale, apeland la doua tehnici simultan: atingerile si afirmatiile pozitive. In loc de acele folosite pentru a stimula punctele energetice in acupunctura traditionala, EFT se foloseste de o tehnica usoara de atingere cu varful degetelor a acestor puncte. Aceasta tehnica se numeste tapping si in combinatie cu declaratiile pozitive si cele de identificare verbala a problemei poate conduce la rezultate pozitive si la vindecare. In timpul lor, sunt inlaturate emotiile si blocajele negative, stabilizandu-se energia din organism.

Chiar daca in unele cazuri rezultatele sale sunt surprinzatoar si dupa cateva minute de tapping eliberarea de emotiile negative poate fi instantanee, EFT nu reprezinta leacul miraculos al tuturor bolilor. EFT este insa un instrument care poate contribui la autovindecare, la restabilirea echilibrului emotional, fizic si spiritual.

EFT este o metoda care se insuseste usor si intr-o forma simplificata poate fi aplicata si individual. In cazul in care problemele cu care se confrunta persoana respective sunt usoare, ameliorarea se poate observa dupa o singura sedinta. Rezultatele pot aparea instant sau in scurt timp. Daca probleme sau situatiile emotionale cu care se confrunta persoana respective sunt complexe, sunt necesare mai multe sedinte de EFT, eventual efectuate sub indrumarea unui specialist EFT.

Exista si unele critici aduse acestei metode de relaxare energetica. Nu toti o percep ca pe un “miracol nedureros”. Unii o percep a fi o pseudostiinta, caracterizand-o ca sarlatanie sau “act fals”. Nu putini sunt specialistii care pun rezultatele obtinute prin intermediul metodei EFT pe seama efectului placebo, a gandirii pozitive, a autosugestionarii, a faptului ca prin natura sa, aceasta metoda este menita sa distraga atentia de la gandirea negativa. Poate ca da… Insa un lucru este sigur. In multe cazuri, s-au constatat efecte pozitive ale acestei metode.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.