Setari Cookie-uri

Resuscitarea optimismului: Viata merge inainte chiar si cu greseli

Am invatat ca oamenii fac greseli,... greseli mari. Dar am mai invatat ca toate aceste actiuni si erori fac parte din viata noastra si trebuie sa le acceptam pentru a merge mai departe. Indiferent de gravitatea acestora, noi trebuie sa ne continuam viata. Ti-ai pierdut sufletul pereche, ti-ai dat demisia de la locul de munca sau ai renuntat la dieta... toate aceste greseli te trag in trecut. Tu trebuie sa mergi mai departe, sa lupti pentru ce ai si sa nu te mai gandesti la cum ar fi fost daca...

Nu este o perioada in care tristetea trebuie sa fie inlocuita cu normalitatea. Regretul iti spune sa cauti o parte din ceea ce ai pierdut, in timp ce timpul iti curata greselile. Ar fi cazul sa lasi in trecut disperarea si parerile de rau pentru a merge inainte cu viata ta. Vei mai gresi de nenumarate ori asa ca invata sa supravietuiesti, sa uiti de vina si erori.

4. In viata fii realista


Resuscitarea optimismului: lasa timpul sa rezolve greselile

Nu te poti invinui in totalitate pentru faptele si actiunile tale: te-ai ingrasat in perioada sarbatorilor, ai pierdut la lotto sau ti-ai dat toti banii pe cadouri. Pe langa partea neagra a lucrurilor, exista si o parte mai buna, care trebuie exploatata mai mult. In cazul de fata, te-ai simtit bine de sarbatori, ai avut incredere in tine sau ai facut pe cineva fericit.

Inlatura vina din viata ta si inlocuieste-o cu iubirea daca vrei sa ai parte de un viitor linistit. Poarta o conversatie cu eul tau interior, fa deosebire intre vina si intamplare si lasa timpul sa iti contureze viata, eliminand sentimentele pline de regret si amagire.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.