Poate nu stiai asta, dar fiecare culoare are puternice efecte, atat psihologice, cat si fiziologice asupra noastra. Iata de ce culori trebuie sa te inconjori ca sa ai mereu o stare de spirit buna si sa te simti excelent din punct de vedere fizic.

Ce spun florile preferate despre tine. Este adevarat si in cazul tau?

Albastru – are un efect direct asupra sistemului nervos si inspira calm, relaxare, creativitate, protectie si incredere. Daca ai probleme cu somnul vopseste-ti peretii dormitorului intr-o nuanta intensa de albastru – se pare ca aceasta culoare scade presiunea sangvina si ajuta la reglarea somnului. Albastrul e o idee buna de vopsea si pentru bucatarie, deoarece reduce pofta de mancare, motiv pentru care nu prea vezi restaurante cu pereti albastri. Atentie doar la excese: prea mult albastru te poate face depresiva.

Galben – e cea mai calda culoare si stimuleaza creierul, facandu-te sa te simti agera, hotarata si sigura pe tine. E o idee buna sa-ti decorezi biroul la care studiezi cu multe obiecte galbene – galbenul te ajuta sa memorezi mai bine, sa asimilezi idei noi si sa fii mai organizata in gandire.

Citeste despre efectele celorlalte culori pe Noifetele.

Simte-te bine si in perioada ciclului menstrual!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: