Setari Cookie-uri

Simti ca esti vinovat de comportamentul copilului tau?

Cum sa-ti educi corect copilul.

Si tu ai moment cand simti ca te depaseste comportamentul copilului tau?
Momente cand nu stii cum sa il mai stapanesti?
Si mai grav momenete cand simti ca tu esti vinovat de comportamentul copilului tau?
Ai vrea sa gasesti solutii pentru a-ti ajuta copilul si pentru a scapa de vinovatie?

Cand esti parintele unui copil rebel, este simplu sa iei vina asupra ta. Drept urmare, poti cadea in capcana de a incerca in permanenta sa-i rezolvi problemele, in loc sa-l lasi sa infrunte singur consecintele naturale si logice ale faptelor lui. In acest articol voi explica unele din capcanele in care cad multi parinti, si in care eu la randul meu am cazut si iti voi spune de ce este important sa identifici greselile pe care le faci si pe care le poti indrepta – astfel ajutandu-ti si copilul sa se indrepte.

comportament copil sursa foto: shutterstock.com/ CREATISTA

Citește și:

Cum se lasa parintii pacaliti sa ia asupra lor intreaga responsabilitate pentru comportamentul copilului?

In general parintii fac tot ce le sta in puteri. Pe masura ce copiii crest, evolueaza si stilul parintilor. Poate la inceput se purtau intr-un anumit fel, dar in functie de problemele copilului, de schimbarile din familie, si de informatiile noi acumulate din carti sau de la diferiti experti, comportamentul parintilor evolueaza.

Acesta este un proces natural, dar din pacate, uneori evolutia nu are tocmai un caracter constructiv. In plus, pe masura ce copilul creste, s-ar putea sa ti se para ca esti responsabil pentru comportamentul lui rebel, ca e cumva vina ta.

In felul acesta, relatia cu copilul devine un fel de santaj emotional: a invatat ca te pune in dificultate atunci cand ia atitudinea “Fii de acord cu mine sau infrunta-ma”

Citește și:

Parintii sfarsesc prin a adopta niste roluri care favorizeaza aceasta atitudine – roluri care nu ajuta cu nimic copilul sa devina responsabil de propriile fapte. Parintii pot juca aceste roluri atunci cand copiii sunt mici, adolescenti sau tineri adulti.

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.