Setari Cookie-uri

Simti ca esti vinovat de comportamentul copilului tau?

Cum sa-ti educi corect copilul.

Cele mai comune roluri pe care parintii le joaca atunci cand incep sa creada ca ei sunt de vina pentru comportamentul copilului

Rolul Martirului - Parintii care joaca rolul martiriului, preiau in totalitate responsabilitatile copilului. Martirii muncesc mult pentru a-si feri copilul de orice nefericire sau neplacere – chiar daca acestea ar fi consecintele naturale ale compotamentului lui. Ceea ce invata copilul de la parintii martiri este ca daca se preface neajutorat destul timp, cineva va veni si ii va rezolva problema.

Vai de cate ori nu am facut aceeasi greseala cu David. Pentru ca nu vroiam s ail mnai aud cum scanceste si pentru ca era mai simplu sa ii rezolv eu problema decat sa il las pe el sa se chinuie.

parinti sursa foto: shutterstock. com

Reversul medaliei este ca fiul/fiica va avea impresia ca parintii nu au deloc incredere in el/ea. De fapt, copilul va creste crezand ca nu e in stare sa realizeze nimic sau sa se descurce singur.Va fi dependent de altii si nu va face niciodata nimic pentru el insusi. Gandeste-te de doua ori de acum inainte pentru ca banuiesc ca nu vrei sa cresti un copil dependent si handicapat social.

Citește și:

Rolul Taxatorului de Bilete - Parintii in rolul taxatorului de bilete sunt de acord cu orice face copilul lor. Exact ca un controlor in tren, care taie bilete oricui se urca in tren, fara sa se uite. Copilul primeste incurajari chiar si atunci cand nu s-a straduit la maxim sau nu si-a curatat camera cum trebuie.
Pe masura ce copilul creste, acesti parinti isi vor scadea asteptarile in ceea ce priveste comportamentul lui, si in acelasi timp vor fi in continuare de acord cu el, neconditionat. Copilul invata sa ceara laude si recunoastere indiferent cat de slabe sunt rezultatele sale.

Buzunarul fara Fund – Parintii care joaca rolul buzunarelor fara fund isi rasfata copilul prea mult, pe plan material – adesea fac asta pentru a-i stopa un comportament neadecvat sau pentru a-l opri sa mai ceara lucruri. II cumpara orice copilului pentru a-i intra in gratii. De multe ori acesti parinti cheltuiesc bani pe care nu ii au; este mai usor pentru ei sa se afunde in datorii decat sa suporte reactia copilului atunci cand i se va spune “nu”. De asemenea, buzunarele fara fund nu le cer copiilor sa merite toate lucrurile pe care le primesc. Banii se dau mai degraba pentru a evita problemele, decat ca o recompensa pentru anumite realizari.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.