Setari Cookie-uri

Simti ca esti vinovat de comportamentul copilului tau?

Cum sa-ti educi corect copilul.

Acestor copii nu prea li se impun limite in ceea ce priveste banii, asa ca ei nu invata niciodata sa-si stabileasca prioritati: lucrurile de care au nevoie, inaintea celor pe care si le doresc. Un copil crescut in acest mod va crede ca merita aceste lucruri, asa ca incepe sa le ceara de la o varsta frageda.
El va stramba din nas cand vine vorba sa munceasca sau sa faca sacrificii, sau cand va fi evaluat sau judecat. Copilul va invata si ca aspectul material este cel mai important.

Nu se va auto-aprecia pe baza realizarilor sale, deoarece acestea nu conteaza pentru el decat in masura in care ii aduc recompense materiale.
Te-ai gandit pana acum cate probleme si handicapuri ii creezi copilului tau cand ii oferi tot ce iti cere?
copil sursa foto: shutterstock.com

Rolul Salvatorului - Cand parintii sunt in rolul salvatorului, au tendinta de a-si proteja copilul chiar si de consecintele normale ale faptelor lui – ba chiar il vor salva de acestea. Se vor certa cu profesorii in legatura cu pedepsele aplicate copilului, indiferent ca sunt pentru fapte minore sau mai grave.
Parintii in rolul salvatorului nu se dau inapoi de la nimic pentru a-si salva copilul.

Citește și:

Daca te regasesti in rolul salvatorului trebuie sa iti dai seama ca, in final, tu esti cel care face un deserviciu copilului; acesta nu va invata niciodata sa infrunte consecintele faptelor sale.
Atunci cand tu esti intr-unul din aceste roluri, poate nici nu iti dai seama cat rau faci. Cum poti sa stii?
Ei bine, de cele mai multe ori nu stii. Si atunci cand iti dai seama, deja stiuatia dureaza de ceva timp. Parintii in aceste roluri incearca in mod constat sa-si prinda copiii din urma. Pe masura ce acestia cresc, si intrec limitele tot mai mult, parintii incearca sa-i prinda din urma.

Daca ti se pare ca si tu joci unul sau mai multe din aceste roluri in viata copilului tau, probabil ca incerci sa prinzi un tren care a plecat de mult din statie. Tu faci aceleasi lucruri, copilul se comporta in continuare necorespunzator, si stiuatia ajunge intr-un punct in care simti ca ai pierdut controlul.
Sunt parinti care au copii de 20 si ceva de ani, complet iresponsabili.

Citește și:

Parinti care platesc toate cheltuielile si mofturile tinerilor. Copiii locuiesc cu ei si ridica foarte multe pretentii legate de masa, de primirea musafirilor, sau orice altceva. Multi dintre acesti copiii nu reusesc sa-si gaseasca o slujba, si intotdeauna de vina va fi compania sau managerul care ii concediaza. Nu stiau ce inseamna responsabilitatile.

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.