Setari Cookie-uri

Descopera ce este cu adevarat valoros, daca nu vrei sa regreti amarnic mai tarziu!

Indreapta-ti greselile cat inca mai ai timp!

Poate ca ai experimentat pana acum unul dintre acele puncte de cotitura in viata ta. Evenimente precum un divort, un copil, un incediu, un atac terorist sau un accident din care am scapat ca prin minune ne marcheaza si nu sunt usor de uitat sau de lasat in urma.

Eu am experimentat. Am ajuns pe marginea prapastiei si abia acolo mi-am dat seama ca trebuie sa schimb ceva la viata mea.

Ce mi se pare mie interesant la evenimente de genul acesta este insasi ideea ca… ne trezesc. Deci, intr-un fel sau altul, eram adormiti.

Ce anume am pierdut in tot timpul asta?

Cand ma gandesc la semnalele acestea de alarma, cuvantul care imi vine in minte este “prioritati”!

In momentele de genul acesta, ne oprim, ne retragem putin din alergatura continua, de zi cu zi, si luam aminte la lucrurile care ne sunt cu adevarat importante! Foarte des ne dam seama ca scala prioritatilor noastre era cu susul in jos.

Citește și:

Poate ca ne-am petrecut foarte mult timp la birou, prea putin cu copiii nostri sau avand grija de noi insine. Deci, ca sa-mi raspund la intrebarea de mai sus, se pare ca foarte multi calatoresc prin viata pierzand din vedere tocmai lucrurile cu adevarat importante.

Daca esti in situatia asta, urmatoarele idei te-ar putea ajuta sa-ti revii si sa-ti aduci aminte ce apreciezi cu adevarat:

Fii constienta de propria moarte: foarte multi gasesc acest gand deprimant, dar aceasta poate fi o tehnica foarte buna pentru a-ti creste calitatea vietii. Incearca, de exemplu, sa-ti imaginezi ca esti pe patul de moarte.

Care ar putea fi regretele tale?

Ar fi cumva vorba de banii pe care nu ai reusit sa-i castigi?

Sau te-ai gandi la prieteniile care s-au destramat si din vina ta, la timpul pe care nu l-ai petrecut cu familia sau la locurile pe care n-ai ajuns sa le vezi?

Citește și:

Acum, uita-te din nou la modul in care privesti viata. Este, in tot ceea ce faci acum, ceva care ti-ar putea da motive de regret pe patul de moarte? Steve Jobs punea mare pret pe ideea asta, de a ne constientiza conditia de muritori. In faimosul lui discurs de la Universitatea Stanford, a spus:

Sa-mi aduc aminte ca voi muri in curand este cea mai importanta unealta pe care am gasit-o atunci cand aveam nevoie de ajutor in luarea unor decizii marete in viata, pentru ca aproape tot – asteptarile exterioare, toata mandria, teama de esec sau critica – toate acestea pier pur si simplu in fata mortii, si astfel, ramane doar ce este cu adevarat important”.

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.