Setari Cookie-uri

Descopera ce este cu adevarat valoros, daca nu vrei sa regreti amarnic mai tarziu!

Indreapta-ti greselile cat inca mai ai timp!

4. Daca vrei schimbare, atunci spune adevarul

Am mers la un moment dat la un interviu pentru un loc de munca, si nu a mers prea bine. Ce mi s-a parut interesant, totusi, a fost vartejul de ganduri care mi-a cuprins mintea dupa ce am iesit de acolo. Am observat ca voiam asa de tare sa dau vina pe factorii externi pentru felul in care a mers interviul.

Invinovateam transportul public pentru ca am ajuns cu 5 minute mai tarziu, comportamentul celui care mi-a luat interviul pentru atmosfera apasatoare pe care o crease, intrebarile ciudate care ma facusera sa ma dau un pas inapoi si sa incerc cu disperare sa gasesc anumite exemple in experienta mea trecuta. Cand am ajuns acasa, dupa interviu, ma mai linistisem oarecum.

Pe cand eram in baie, m-am oprit o clipa si m-am privit in oglinda. Iar apoi, mi-am trantit-o: “a fost vina ta, nu te-ai descurcat”. Asta a fost. Adevarul gol golut, brutal, sincer. Am mers acolo total nepregatita si faimosul citat al lui Benjamin Franklin s-a dovedit adevarat – “Atunci cand pregatirea ta nu este un succes, te-ai pregatit de fapt, pentru un esec.”

Citește și:

Dupa, s-a intamplat ceva foarte ciudat: in ciuda dezamagirii, m-am simtit impacata. Bineinteles, mandria mea si egoul iesisera ambele foarte sifonate din treaba asta. Cand am realizat totusi ca imi acceptasem partea mea de vina, mi-am deschis o usa spre schimbare. Stiam ca daca urma sa fiu sincera cu mine, imi dadeam sansa sa imi vad clar defectele. Asa ca lectia pe care cred ca toti o putem invata din situatii ca aceasta este urmatoarea: daca vrei sa te schimbi, atunci spune adevarul. Sa fii sincer cu tine si sa iti recunosti sincer punctele slabe este intotdeauna cea mai buna varianta.

Bineinteles, e mult mai simplu sa dai vina pe factorii externi cand ceva nu merge bine. Desi, in viitor, asta te va face mult mai vulnerabil la durere si esecuri, pentru ca nu ai avut in vedere ce mergea prost, de aceea nu ai stiut unde ar trebui sa repari. Toate astea fiind spuse, aici sunt 3 sfaturi ca sa reusim sa fim mai sinceri cu noi:

1. Fii practica
: e foarte important sa faci mai mult decat simpla constatare ca lucrurile nu au mers cum trebuia. Incearca sa accentuezi exact ce nu a fost in regula. In cazul meu, nu eram suficient de bine pregatita, fapt care mi-a creat nervozitate si nu mi-a permis sa dau niste raspunsuri gandite bine.

Citește și:

2. Fii curajoasa: s-ar putea sa fie destul de incomod sa iti examinezi viata si sa tii dai seama ca lucrurile nu sunt in regula. De aceea, ai nevoie de curaj pentru asta. Lupta impotriva dorintei pe care o simti, de a arunca vina asupra altora. Si adu-ti aminte: nu putem schimba lucrurile pe care nu vrem sa le vedem.

3. Fii completa: exista de asemenea si un potential risc: acela de a deveni prea pesimist. Sugestia mea este sa adopti un punct de vedere cuprinzator si sa reflectezi si asupra calitatilor pe care le ai. Experientele trecute, in care ti-ai dovedit valoarea si ai schimbat in bine lucrurile iti pot folosi ca modele.

O zi minunata!

Theona

PS: pentru tine care sunt lucrurile cu adevarat importante in viata?

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.