Setari Cookie-uri

Descopera ce este cu adevarat valoros, daca nu vrei sa regreti amarnic mai tarziu!

Indreapta-ti greselile cat inca mai ai timp!

2. Fa pasi mici

Am vise si scopuri marete pentru viata mea. Dar sunt de asemenea, femeie, ceea ce inseamna ca des, cad prada fricii, indoielilor si aman lucrurile. Asta inseamna ca daca nu sunt atenta, ceea ce acum imi pare maret si ambitios, va ajunge sa ma copleseasca si sa ma intimideze. Si rezultatul va fi ca nu voi mai face nimic pentru a ajunge acolo unde vreau. Ceea ce am descoperit a fost ca poti obtine lucruri mari facand pasi mici, unul dupa altul. Asa cum a spus si Lao Tzu, “Un drum de o mie de mile incepe cu primul pas”.

Ce inseamna asta? Ca in fiecare zi, incerc sa mai fac ceva sa ma apropii de visele mele si de indeplinirea scopurilor. Si cata vreme progresul acesta e constant, ma simt fericita. Si aici e trucul meu favorit pentru pasii mici pe drumul marilor realizari...

Incearca sa te imbunatatesti in fiecare zi 1%: la prima vedere, poate nu pare cine stie ce. Dar imagineaza-ti schimbarea care va avea loc in tine dupa o luna. Asa ca incearca sa fii 1% mai fericita, 1% mai sanatoasa, 1% mai productiva decat ieri si vezi ce se intampla.

3. Formeaza-ti obiceiuri zilnice.

In trecut, m-am luptat cu motivarea. Si mi-am dat seama ca atunci cand nu am suficiente motive, as putea uita de foarte multe dintre obiceiurile mele benefice. De exemplu, cand venea vorba de exercitii, imi tot spuneam ca voi incepe de maine, desi mai facusem asta inainte si imi promisesem ca la un anumit moment, ma voi apuca serios. Nu se intamplase asta, evident. Cand am inceput sa gandesc diferit, adica mi-am propus sa fac exercitii zilnic, toate scuzele pe care mi le gaseam au disparut. Si ghici ce? Diferenta a fost majora. Asa ca daca vrei sa te tii de ceva, fa-o zilnic.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.