Setari Cookie-uri

Cum sa ne pastram echilibrul in fata provocarilor zilnice

Cum sa faci fata provocarilor din viata ta

Gandurile pozitive pe care le avem, ne ofera oportunitatea de a crea lucruri minunate in viata noastra; in timp ce gandurile negative, nu doar ca nu ne ajuta sa obtinem rezultate frumoase, insa ne produc si o stare "de rau".

Nu putem controla evenimentele din jurul nostru, insa putem sa ne schimbam atitudinea pe care o avem fata de ele, pentru a reusi sa mentinem echilibrul in viata noastra.

Iata, in continuare, 5 metode care te vor ajuta sa gestionezi provocarile zilnice si sa le transformi din obstacole, in oportunitati de a-ti face viata mai frumoasa.

1. Respira inainte sa reactionezi!

Cand ai parte de un eveniment neasteptat (te-a enervat seful, sau copilul a spart vaza pe care o ai mostenire de la bunica, sau sotul ti-a spus ceva ce nu ti-a placut), in loc sa reactionezi impusiv si sa dai o replica nepotrivita sefului, sau sa tipi la copil, sau sa te certi cu sotul, ia-ti timp cateva secunde, sa respiri adanc, sa dai afara energia negativa care te-a invadat, sa te calmezi, iar apoi sa reactionezi intr-un mod prin care sa nu ii ranesti pe cei din jur, iar apoi sa regreti gestul pe care l-ai facut.

Citește și:

2. Gandeste – Nu te ingrijora!

Atunci cand te gandesti la lucrurile care se intampla, cand reflectezi la ele, reusesti sa gasesti solutii pentru a le rezolva in cel mai bun mod. Insa daca te ingrijorezi din cauza lor, nu vei face decat sa iti cauzezi stres, ceea ce iti va provoca o stare de rau… si nu vei schimba cu nimic lucrurile, ele vor ramane acolo.

3. Schimba NU Pot, cu POT!

Henry Ford spunea: “Chiar daca crezi ca poti sau ca nu poti, in oricare dintre cazuri, ai dreptate.” Asadar, tu te limitezi singura din cauza gandurilor pe care le ai. Da-ti voie sa poti face orice, in loc sa te limitezi spunandu-ti ca nu poti.

4. Invata din provocari

In loc sa le consideri ca fiind obstacole in viata ta si sa te lasi afectata de ele, cauta mesajul pe care provocarile ti-l trimit, ce ai tu de invatat din acele situatii. Foloseste-le pentru a invata lucruri noi despre tine, despre viata, si ca pe o oportunitate de a evolua si a deveni o persoana mai buna, mai inteleapta!

Citește și:

5. Impartaseste lectiile invatate

Puterea exemplului este cel mai bun mod prin care ii putem ajuta pe cei din jur. Impartasind cu ei experientele noastre, lectiile pe care le-am invatat de la viata, ii putem inspira si motiva si pe ei sa faca ceea ce isi doresc in viata, sa aiba incredere in ei si sa nu se lase niciodata complesiti de provocarile care le apar zilnic in viata.

Reusind sa pastram echilibrul in viata noastra, ii putem ajuta si pe cei din jur sa isi gaseasca echilibrul in vietile lor.

Tu cum reusesti sa mentii echilibrul in toate rolurile pe care le ai de indeplinit in viata ta, fara sa uiti de tine?

Deoarece, mai presus de toate rolurile pe care le avem, noi suntem in primul rand, FEMEI; fiinte unice, autentice, individuale. Nu suntem titlul de la job, sau ceea ce se asteapta familia de la noi, sa fim, sau ceea ce spune societatea despre noi.

Citește și:

Daca ti-a placut acest articol, te invit sa citesti, pe blogul meu, un alt articol, despre ce inseamna sa fii cu adevarat femeie.

Il gasesti aici
De asemenenea, te invit sa downloadezi PDF-ul gratuit “Cum sa fii o femeie implinita” pe care il gasesti pe blogul meu, femeieimplinita.com

Te imbratisez cu drag,

Andreea Dumitru

femeieimplinita.com

sursa foto prima pagina: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.